Tuesday, May 15, 2012

retk Chhukhungi mäeotsa, päev 410


  Täpselt tänasest on saanud 2 nädalat isoleerituses , eemal tsivilisatsioonist. Kui püsime tugevad ning terved tõotab tulla veel sama pikk teekond. On olnud pisukesi tõrkeid, kuid võib tõdeda,et oleme üsnagi hästi toime tulnud. Siiani on meie aeglane ning range plaan paika pidanud, mis on ka riskid miinimumi viinud.
  Hetkel oleme juba nii kõrgel, kui tegin ligi aasta aega tagasi langevarju hüppe Austraalias 15000 jala pealt, mis teeb meie skaalas ligi 4,3km. Pisut koomiline mõelda tagant järgi ,et pisikesel lennukil kulus 4,3km kõrgusele jõudmiseks pooltundi. Täna olen ise oma füüsilise olemusega tulnud täpselt sama kõrgele. Võrdluseks nii palju, et olen meie baltikumi kõrgemaist punktist Suurest Munamäest peaaegu 14 korda kõrgemal. Kuid, sellest olen  ligi 1000m all pool eesmärgist Mount Everest base campist. 






  Üsna pea alustame oma üritust jõuda Chukungi mäeotsa. Chukungi mägi on 5550m kõrge, kuid sellest puhtalt jalutatav mägi. Himaalajas leidub kõrgusest hoolimata ikkagi mägesid, mida on võimalik jalutada. Usun ,et ainuke reaalne oht meile on kõrgus ise, mis on kõrgeim kui ,seda on Mount Everest base camp. Plaanime ,vaid korraks tippu minna ning siis jälle tagasi. Strateegiliselt täpselt sama süsteem korraks ülesse ning siis alla tagasi. Nii öelda shokeerida keha uue keskkonnaga. Idee kohaselt kui käime Chukungi otsas ära ei tohiks tekkida järgnevalt mingesuguseid probleeme jõudmaks Everest Base Campi. Chukung saab olema kindlasti proovile panek sõna otsesesmõttes. Chukungi mäe otsas on hapnikku ligi kaks korda vähem ,kui seda on merepinnal. Seega  võib tekkida hingasmisraskusi, kui kord üles saame oleme teeninud kiirtee Mount Everest Base Campi. 
Ennem kui üldse Chukungi mäe otsa minna saame tuleb teha kaks vahepeatumist kahes külakeses. Esimene külake on nimega Dingboche, kus ka hetkel pesitsen. Teine on vahetult ennem mäele minemist Chukungi küla, mis asub 4730m kõrgusel. Plaanime mõlemas külas veeta ühe öö, et klimatiseerida end paremini.  

No comments: