Thursday, May 24, 2012

Egiptus, päev 422


  Kui miski selles ilmas tõesti tunnustust ning tähelepanu väärib, siis Egiptus ning selle iidne ajalugu. Ajalugu, mida ei loeta aastatega vaid dünastiatega. Mitte aastat, vaid ajast, mil tsivilisatsioon leidis maailmas esimest korda aset. Ajal ,mil meie eurooplased veel kaika ja nuiaga ringi käisid, otsides kohta, kus jääda. Veel tänapäevalgi on vanadelt egiptlastelt, kes elasid ennem meie ajaarvestamist, midagi õppida.
Riik, mis sai oma alguse Niiluse jõest, mis pakkus eluks vajalikke elutingimusi. Tänapäeval on Egitus 80 miljoni elanikuga suurriik, mis on ehk kõige mõjuvõimsam Aafrika riik. Riigist liigub läbi tähtis kaubatee Suessi kanal, mis ühtib maailma arvatava kaunima sukeldumis admosfääriga Punase  Merega.  Ajalooliselt vägagi tähtsa riigiga, mis isegi lähiajaloost lähtuvalt omas tähtsat kaalu riikide vahel. Olles okupeeritud isegi Napoleoni enda poolt. Tänapäevaks on vanad väejuhid ning jumalad unustatud ning valitseb moshlemite iseseisev riik.

  Võin tõdeda, et üsna pea keeran oma elus uue lehekülje, mis saab olema valgustuseks minu teekonnal. Leida uusi väljakutseid Kesk-Idas, seda alustades müstilisest Egiptusest. Olen juba pikemat aega olnud huvitatud moshlemite eluviisidest ning nende kommetest. Pole plaanis usku pöörduda ega koraani lugema hakata, vaid näha ja kogeda araabiat oma silmade läbi. Meediast tuleb sitta ennem ja peale sööki, kuid palju sellest sitast tõesti seeditav on? Usun, et minu hetkene arusaam ning silmaring on peamiselt kujundatud läbi meedia vaatevinkli.  Igaljuhul inimestest sõltumata on ajalugu ning vaatamisväärsused ikka omal, mis süvendab minusse veelgi rohkem motivatsiooni avastada.
  Egiptus on teadaolevalt vägagi turisti rohke paik. Koht, kus turism on osaks saanud igapäeva elus.  Olen samuti teadlik ka ohtudest, mis kaasnevad islamiriikidega. Siseriiklikest pingetest kuni terrorirünnakuteni. Arvan, et tänapäeval võib juhtuda terrorirünnakuid pea igalpool olenemata riigist. 
  Hetkel on Egiptuses turistede väline hooaeg, kuna kõrvetav suvi on tulemas. Sellest tulenevalt peaksid hinnad olema madalamad, mis sobib minu väike eelarvega. Retkest otsustas osa võtta ka vennas Tanar, kes viimasel hetkel otsustas Egiptuse kasuks. Nami, kes hetkel veel Jaapanis, saabub Egiptusesse 29.dal mail. Mina ning Tanar peaksime kõikide ootuste kohaselt jõudma pealinna Kairosse 25.dal mail.



No comments: