Tuesday, May 15, 2012

Shomare, päev 407


  Ausalt öeldes polnud üldse peatuda Shomare pisikeses külakeses. Oleme teinud plaani muudatuse ning võtnud ühe lisa päeva, et külastada imelise Ama Dablami Base Campi. Samas Shomare sobib meie plaanidega vägagi hästi ,sest asub 4010m kõrgusel, kus oleks paras teha väike paus.
  Minna Ama Dablami on suurelt ka keha harjutamine uute väljakutsetega. Paljud ronijad kasutavad sama strateegiat, minna korra kõvasti kõrgemale ning siis samal päeval laskuda samma kohta tagasi. Selline strateegia sobib hästi tulevateks kõrgusteks. Anda kehale väike maitse, mis tunne on olla kasvõi tund, kaks kõvasti suuremas kõrguses ning siis laskuda. Ama Dablam on ettevalmistus Chukungi mäeks, millest kirjutan alles mõne päeva pärast. Kindlasti on ka Ama Dablami base campi minemine suurelt ka isiklik huvi olla lemmik mäe värava ees. Näha hiiglast enda ees seismas ning võtta võrratu kogemus hiiglase jalamilt. 
  Tänasest päevast nii palju, et oli arvatavasti parim ilm, mis siiani on meie teele jäänud. Terve päev kaunis päikesepaiste ning selge taevas. Regiooni parimad vaated olid silmaga nähtavad kilomeetreid eemal. Terve päev paistis meie silme ees maailma kõrgeim punkt Mount Everest. Paremalt homme külastatav Ama Dablam, Thamserku, Kantega ning vasakult Tabuche mägi. Võtsin veel kaamera, et jäädustada kõik mäed panorama pildile. Mägedevahel sõelusid üksikud pilved, mis andsid aimu, kui kõrged mäed ikkagi on.  Samas loodusmeie enda ümber on suurelt muutunud võrreldes mõni aeg tagasi. Kõrgetest rohekatest okaspuudest on saanud kõrbe taoline maastik, kus on üsnagi vähe elu. Veel üksikud kotkad ümbritsevad meie vaatepilti. Kui nüüd vaadata keskelt alt ülesse võib näha huvitavat vöötmelist loodust. All pool täis elu rohekas loodus, keskel näotu kõrbetaoline madal taimestik ning kõige üleval eluks kõlbmatud lumised mäetipud. 
Oli hea tõdeda, et oleme nüüdseks juba sammukese ees detsembrikuu tulemustega. Hetkel puhkame jalga juba 4050m kõrgusel ning homme alustame 4600m Ama Dablami base campi ründamist.











No comments: