Sunday, August 19, 2012

Tänavatoit, päev 494

 Pisikese eelarvega ja kaua reisimiseks on tarvis tihti peale otsida odavaimaid võimalusi majutamiseks kui ka söömiseks. Söömiseks sobib ideaalselt tänavatoit, mis on kergelt kättesaadav paljudes riikides. Mitte niivõrd Euroopas kui on Aasias.

  Hiina on üks riikidest, kus tänavatoit on lihtsalt suurepärane. See on värske, maitsev ning väga odav. Toit erineb seinast seina, nii vürtsikatest toitudest vähem vürtsikateni. Toiduvalik on üldiselt suur ja kvaliteedi üle karta suurt pole.  Ühe korraliku kõhutäie võib leida 1-2USD eest. 
  Kuuldavasti on hiinlaste toidulaud palju laiem kui seda on eurooplastel. Menüüsse on lisatud igasugu meie jaoks rõvedaid sitikaid ja molluskeid. Elav tõestus ,sellele on Pekingis Wang Fu Jing´i tänav, mis on just see õige ühele toidu gurmaanile. Tihe jalakäijate tänav kubiseb toitudest, mis ausalt öeldes nii mõnegi inimese oksele ajaks. Müügilettide pealt võib leida elavaid skorpione, mis varda otsas siplevad. Hiiglaslikke limuskeid, mis mööda lauda venivad. Kiilide ja koide taolisi putukaid. Hiiglaslikke konni, mis valmis ahju minema. Isegi tarantleid, mis õnneks küll ära küpsetatud. Kõik need ja palju palju muud veelgi, mis vedeleb müügilettidel.
  Otsustasin siis minagi lisada oma kogemuste hulka midagi uut. Olen siiani proovinud krokodiili-, känguru-, pardi- ja hai liha . Seekord ,aga valisin vägagi kardetud kõrbe elaniku , ei keegi mu kui skorpioni. Algul küll pisut kõhklesin valikus ,kuna tegu on ikkagi mürgiste olenditega. Valisin kolm pisikest skorpioni, mis veel sel ajal ilusti elus olid. Hiinlane viskas skorpionid panni peale, pisut soola ja pipart ning valmis oligi. Igaksjuhuks ennem söömist murdsin skorpionidelt veel sabad maha , et end pisut mugavamalt tunda. Üllatav oli skorpioni maitse, mis maitses kui kana ja kartuli segu. Kõhtu just sellistest pisikestest olenditest täis ei saanud, kuid sellest ka täitsa piisas.
  Väga huvitavaid toidukogemusi võib siit riigist leida. Tundub , et hiinlased söövad peaaegu kõike. Wang Fu Jingi tänav pole ainuke paik Hiinas, kus võib leida veidraid toidukogemusi. Arvan, et kui Hiinat külastada, siis võiks igaüks proovida söömiseks midagi täiesti uut ja põnevat.











No comments: