Sunday, August 19, 2012

Guilin, päev 479


  Guilin on ligi 5 miljoni elanikuga linnake Lõuna-Hiinas. Hiina mõistes on siiski tegu pisikese linnaga nagu kohalikud ütlevad. Linn on saanud endale nime olemas olevatest puudest, mida Hiina keeles kutsutakse `´ Gui´´ ning ´´Lin`´´,mis tähendab linna või asulat. Kahjuks ei oska anda eesti- ega inglisekeelset vastet nendele puudele. 
  Kuulsust ning tuntus omab koht kauni Li jõe ja selle äärtealade poolest. Tegu on kindlasti ühe parima loodusliku paigaga Hiinas. Jõgi on piiratud sadu meetreid kõrgete küngaste poolt, mis ümbritsevad jõe äärte alasid luues muinasjutuliku kunstiteose. Vaieldamatult üks koht, mida tuleb Hiinas olles külastada.  


  Jõudsime Guilini mööda rongirööpaid, mis võttis meil aega 12 tundi. Õnneks olime broneerinud magamis klassiga piletid, nii ,et võisime selle 12 tundi lihtsalt öösel maha magada. Rongivagunid on sarnased Indiale, kuid selle üldine välimus ning puhtus on märgatavalt parem. 

  Guilin esmamuljelt tuletas kohe meelde ühte keskpärast sumisevat aasia linna. Märgata võib siin kandis hullumeelset liiklusvoolu täis kaherattalisi nii mootoritega kui ka ilma. Kõik see müra, tolm ja kisa asub ,aga parajas linnadzungis. Tänavad on täis troopilisi ronimtaimi ja puid, mis annavad selgelt aimu paiga olemusest. Troopiline tsoon on koduks ka paljudele teistele olevustele. Teadmata pisikesed olevused teevad siin kandis nii võrd imelikke hääli, et vahest ei usu isegi mitte oma enda kõrvu. Istudes majutuses pidevalt kuulen ,kuidas rohutirtsude orkester laseb kui ühes noodis ja nagu keegi lõikaks metallilõikuriga metalli. Just neid viimaseid heliloojaid on tõsiselt häirivad.

  Siin kandis on üsnagi mõistlike hindadega majutus variandid. Meie ,aga kolisime sisse kõigile tuntud YHA hostelis, kus saime üsnagi hubase ruumi 120 yuani eest (20USD). Kõikide plaanide kohaselt peaksime siin oma asjad tehtud saama 3 päeva jooksul. Esimene päev puhkuseks peale rongisõitu ja sisse elamiseks. Teine päev Li jõe ja selle ümbruse külastamiseks, mille pärast me siia ka tulime. Kolmandaks  tulime avastama salapärast Ludiyani koobast. Guilini lähistel on veel palju teisigi paiku, mida külastada.

 

No comments: