Sunday, August 19, 2012

Hangzhou, päev 485

  Ida poolses Hiinas asub regioon Zhejiang, mille pealinn kannab nime Hangzhou. Meie mõistes on tegu ikkagi väga suure linnaga, mille rahvaarv on ligikaudu 8,7 miljonit.  Hangzhou asub ligi tunnikese rongisõidu kaugusel kõige suuremast Hiina linnast Shanghaist. Otsustasime ennem Shanghaid külastada Hangzhous asuvat stseeni rohket järve, mis kannab nime ``West Lake`` ehk Lääne järv.

  Samal ajal kui Euroopas võtab aset pikk ikaldus , õitseb Hiina majandus kui kevad. Kus iganes Hiinas asuvas linnas ka ei viibiks domineerivad linnapilti hiiglaslikud hooned. Üks teise järel kerkivad kõrged hooned. Vaadates lugematuid ehitusjärgus hooneid võib järeldada majandus õitsengut kui suurt buumi. Inimeste elu on ilus ja tööd jätkub kõikidele.
 Sellistes suure rahvaarvuga linnades leidub ka palju kauneid parke. Pargid, mis annavad linnale elu ja ilu. Hangzhou järvepark on üks nendest hiilgavatest parkidest, mis on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. Kahtlemata esiteks  on ,selle põhjuseks pargi iseäralik kaunidus. Järv on disainitud jalakäijatele kergelt kättesaadavaks ja põnevaks teekonnaks. Järve pealt võib leida pisikesi saari, millest osad on ühendatud kõrgentatud teedega. See tähendab, et üle järve liiguvad jalakäiate teed, millelt avaneb vaade mõlemale poole järve, samal ajal olles ise kõige selle keskel.
  Üle järve kruiisivad põnevad kruiisilaevad, mille taustalt paistavad kaugustes asuvad pilvelõhkujad. Järve ümbruses võib leida huvitavaid ajaloolisi monumente,templeid ka kui hooneid. Lõuna poolses pargi otsas ,aga asub märkimisväärt pagooda ehk mitmekorruseline, ülespoole kaarduvate katuseservadega tornikujuline tempel. Võimaluse korral on ka võimalik pagooda otsa ronida teatud summa eest.
  Maiuspalana on kindlasti õhtune elu ja olu järvpargis. Öö saabudes ärkab ellu öine linna elu. Paljud päevavalguses külastatud hooned võtsid värvikate lampide valguses huvitavaid kontuure. Kõigele lisaks järvepeal leekis värvide rikas vee etendus, mis paiskas vett järve peal luues etteaste muusika saatel.
  Rahvast liikus massidena ja kuulda võis soolo etteasteid. Osad kodanikud olid oma ansambli püsti löönud ja laula hakanud. Teisel pool,aga kostus järve äärne tantsimine, mis tundus mulle eriti koomilisena. Need etteasted polnud mitte organiseeritud, vaid kohalike enda poolt loovalt välja käidud. Enamus nendest etteastetest võttis osa mitte noorsugu ,vaid vanad pensionärid. Ünsagi tore oli näha ,et vanad inimesed tunnevad elust rõõmu ka elu viimastel kümnendatel. Võiks öelda ,et meie vanemal generatsioonil on Hiina vanakestelt pisut õppida.















No comments: