Sunday, August 19, 2012

Shanghai akrobaadid, päev 488

  Elu Shangais on vägagi elamuste rohke olnud. Jäi veel niiöelda panna punkt kogule üritusele lisades oma kavasse veel ka kurikuulsad Shanghai akrobaadid. Vaadates Hiinlaste olümpia võistlejaid, võib öelda, et spordis hinnaalandust ei tehta, vaid lihvitakse oma oskused maksimumini.

  Teada olevalt on käimas Olümpia, mistõttu osad akrobaadi grupid olid augustiks Shanghai lõbustamise peatanud. Sellegi poolest leidsime alternatiivse variandi, mis pole üldse mitte halb. Leidus palju põnevaid etteasteid, mis lavastati meie silme ees järgmised 1,5 tundi. Väga veenevad etteasted erinevate vahenditega nagu näiteks hularõngad, jalgrattad, tumbad, vaasid ja igasugu hullust. Osad esinejad olid tõsiselt värdjalikud painutajad, väänates oma keha nagu plastiliini. Üks vend hoidis portselanist vaas nõud pea peal ja viskas seda kõrgustesse püüdes oma kaela peale. Eriti lõbus etteaste oli lihtsate kaabudega. Hunnik hiinlasi, igalühel kolm mütsi tegid siukest pulli laval, et terve rahvas imestas.
  Viimane etteaste oli täiesti ettearvamatu. See oli midagi peab oma silmaga nägema, kui vähegi julgust on seda vaadata. Lava kardina tagant ilmus välja suur terasest gloobus, millel oli  vaid üks sissepääsu luuk. Lavale tuli mootorrattur, kes sisenes gloobuse taolisse puuri. Ajas masina peeneks ja hakkas teras gloobuse sees ,mis iganes ilmakaares ringe laskma. Mõne aja möödudes esitles publikule ka teine mootorrattur, kes sõitis gloobuse sisse ja ühines esimese mootorratturiga. Lisaks tuli veel ka kolmas, neljas ja uksuge või mitte ka viies mootorrattur. Viis mootorratturit ühes pisikeses puuris ülepea kaela ükesteise järel, risti ja peaalaspidi. Paljud vaatajad ei julgenud ,seda hullust isegi mitte vaadata. Kui üks neist peaks tegema vea lendaksid kõik 5 mootorratturit sõna otseses mõttes tükkideks. Neist ei jääks suurt mitte midagi järele. See oli väga austust väärt ettevõtmine, et leidub nii hulljulgeid inimesi.
  Kui päris aus olla nägin sama etteastet aasta tagasi Austraalias Port Hedlandis. Austraalias pakuti ,vaid 2 mootorratturit publikule. Hiinlased hullutasid rahvast, aga 5 mootorratturiga. Puur pole mitte suurem kui austraalastel. Kokkuvõttes kõik need esinejad ja etteasted tegid minu õhtupooliku väga lõbusaks.





 Püüdis selle kukla peale








No comments: