Tuesday, April 26, 2011

Munadepühadest kaevandusteni

Nagu pealkiri ütleb järgev jutt on seotud pisut ka munadepühaga. Mitte et see püha meie jaoks midagi erilist tähendaks, kuid siin riigis on ennem munadepüha ja siis alles kõik ülejäänud tegevused. Meile tähendas see seda ,et tööd meil selleks ajaks ei ole ja ka raha ei saa juurde tekitada. Peale selle ,et meie töö peatus ,peatus ka kõikide teiste firmade, poodide ja ka pankade tegevus. Kestaks see pagana püha siis üks päev, kuid ei , neli päeva täiesti jutti.
Ilma pikema jututa võtsime nõuks ,et aitab Broome´st hetkeks ja lähme tagasi lõunasse -  Port Hedlandi kaevandustesse tööd otsima.  Port Hedland asub siis Broome linnast 600 km lõunas.  Tuletan sis uuesti meelde ,et Port Hedland on suur tööstuslinnak, mis koosneb 2 osast: Port Hedland ja South Hedlandist. Mõlemad tegelevad igapäevaselt kaevandamisega, olenevalt sellest kas on munadepühad või jõulud.
Port Hedland on ise üsna pisike ja elanikke on siin vaid 14000. Kuid ärge arvake ,et see linn on mingi väike uberik kus peale joomise ja tagarääkimise muud ei olegi. Siin eksisteerivad raske töö ja mägedekõrgused palgad käsikäes. Peale kohalike inimeste on siia ülekogu austraalia kogunenud tööjõudu ,kes päevast päeva tööd rabavad. Siit linnast laiub maailma kõige pikem rong , pikkusega 4.8 miili , mis teeb meie skaalas 7.3 kilomeetrit.  Lisaks sellele on see tööstuslinn austraalia kõige valgustatium linn. Olles ise linna suuruste pingereas alles 16.dal kohal.
Nüüdseks mil 25. Aprill, olles pea kuuaega kodust eemal oleme uuesti tagasi Port Hedlandis.  Alustame tööotsinguid juba homme. Eks siis järgnevad päevad näita kuna ja mis töö leiame. Hetkel veel Broomest piisavalt raha et vabalt elada 1-2 nädalat.
 Rong millepikkus on täpselt nii palju et ta ei mahu sinu silmapiirile

 Sealt kastist saab liugu lasta vabal ajal
 Soolakaevandus
 Papagoisid siin kandis jagub,rohkem kui meil eestis tuve

No comments: