Saturday, April 2, 2011

25. märts Eesmärk



                Kaks kiilakat poissi mõtlesid ühel päeval ,et võiks reisima minna kuni veel noored oleme. Parimaks varianiks tundus minna maailma avastama. Asjaolusid avestades leidsime et parim koht kuhu minna on Austaalia, kus alati päike paistab ja tuju lõbus. Piletid sai juba aasta alguses jaanuari kuus broneeritud. Sõltuvalt asjaoluest ja ka hindadest kujunes 25. märts kuupäevaks.
Et kõike seda lõbu endale lubada oli mõistagi vaja vaba raha. Kuu aega ennem välja sõitu oli meil praktiliselt peale piletite ostu null raha taskus. Üsna raske oli tööd leida, kuid u. 20 päeva ennem väljasõitu õnnestus meil saada soome tööle. Seda kyll odava raha eest kuid siiski parem kui mitte midagi. Töö oli raske , tegime keskmiselt 12. tundi  päevas 7 päeva nädalas. Tunnilehe pealt võis välja lugeda üle 200 töötunni.
                Koju jõudsime alles vahetult ennem väljasõitu seda siis 21. märtsil. Jäi pmst 3 päeva aega asjad korda ajada. Selle hulka kuulus siis autod maha müüa, reisivarustus osta ja paberimajandus korda ajada. Ning mis kõige tähtsam lähedastega  hüvasti jätta. Ajasime kahepeale ennem sõitu kokku pisut vähem kui 4000 euri vaba raha.

                Meie sõiduplaan nägi välja siis selline:

                Tartu - Riia Bussiga
                Riia - London Lennukiga Ryaair
                London - Kuala Lumpur Lennukiga  Airasia
                Kuala Lumpur - Perth Lennukiga      Airasia

                Mõeldud tehtud oligi aeg liikuda meie eesmärgi poole. Meie teekond algas 25. varahommikul kell 2:15 bussiga Riiga. Bussijaamas oli meid lisaks perekaaslastele ka ära saatmas lumetorm. Huvitav kyll aga seda poleks osanud etteennustada. Kuna paistis et meil eestimaal oli algamas justkui kevad aga ei... vara veel. Bussiga Riiga jõudes oli meil lennuni 4 tundi aega. Hea et buss läks otse lennujaama seega ei olnud vaja Riia linnas väga tuuseldada. Esimese lennu jaoks saime tiivad Ryanairilt. Ryanair on siis Iiri odavlennu firma. Lennuk oli üsna kitsas nii et seal eriti ruumi liigelda ei olnud, kuid nagu lubatud puktist A punkti B tõesti meid viis. Sõit lennukiga Londoni kestis u. 3 tundi. Minu jaoks oli see esimene lennukireis , Daniili jaoks juba neljas. Põnevaks tegi sõidu ilus selge taevas mis lubas näha ennenägematuid ilusaid kaadreid.
                Lennukist maha astudes saime päris suure üllatuse osaliseks. Mahedalt soe õhk võttis meid otse lennukilt maha astudes-
Londonis oli vict tõesti suvi alanud. Muru , puud rohelised ning kena päikesepaiste. Võiks pakkuda ,et Londonis oli tol päeval ligi 15 kraadi sooja. See oli muidugi väga kergendav teamine kuna järgmise lennuni oli meil ligi 11 tundi aega.
                Järgmine sihtkoht siis Kuala Lumpur Malaysia pealinn. Kuala Lumpur jõudmiseks kasutasime aasia lennufirmat Airasia. No kui võrrelda neid kahte lennufirmat , siis oli kyll silmmärgatav vahe. Esiteks lennuk oli kõvasti suurem ja mugavam. Märkimata ei saa jätta ka Malaysia naiste ilu. Tundus et airasias töötavad maailma ilusamad naised - veatu nägu ja perfektne figuur.See oli meie reisi kõige pikem sõit Londonist Kuala Lumpuri , sõit kestis kokku 13 tundi. Leppisime kokku et püüame magada selle aja et mitte vajuda ajavööni stressi- kui selline asi üldse olemas on. Igaljuhul kui me Londonist lahkusime siis oli väljas öö ja kui Kuala Lumpuri jõusime kestis veel öö edasi. Üldse see ajavööndite teema ajas meil juhtmed kokku. Seega selle teema peal ma rohkem sõna ei võta.
                Nii... pikk sõit seljataga olime jõudnud Kuala Lumpuri. Kui Londonis võttis meid lennukist maha tulles vastu suvi sis Kuala Lumpuris valdas meid troopiline niiske kuum kliima. Meie jaoks küllalt võõras aga siiski väga omapäraselt meeldiv. Kõik mida me seal 4 tunni jooksul nägime pani meid veenma et sinna lähme veel kunagi tagasi. Lisaks meeldivale kliimale saime tuttavaks ühe austraalasega kes oli kahe indoneeslannaga. Üllatusena suundusid ka nemad samma sihtkohta - Perthi. Austraalasest mees tundus olevat õige mees õiges kohas nimelt rääkis ta meile kuhu minna tööd otsima. Tema sõnul pidavat Port Hedlandis olema palju tööd ja hea tasu eest. Võtsime seda kui meie järgmist sihtkohta peale Perthi.
                Lõpuks peale kõiki neid pikki sõite olime lõpuks oma eesmärgi täitnud ja Perthi jõudnud. Lennates ligi 5 tundi Kuala Lumpurist Perthi. See oli 27.da hommik kell 05:30 paiku kui olime ühe oma unistuse täitnud. Natukene rõõmu ja lõbu , tuli hakata mõtlema kuhu minna ja mida edasi teha. Sest kurb asjaolu oli see et mitte keegi ei oodanud meid siia ja polnud ka kuhugi minna. Seega olime justkui väiksed lapsed ilma lapse vanemateta suures linnas. Palju häid mõtteid ja soove pea täis.

Riia Lennujaamas
Ryanairile kuuluv lennuk
Valge mees Malaysias

Inglismaal suve nautimas
Malaysia saabumine

No comments: