Monday, April 4, 2011

Port Hedland

Port Hedland on siis nö. Austraalia mustem pool. Siin peale raske töö ja töö muud ei olegi. Vähemalt kohalik kirjeldasid seda nii. Siin asuvad Austaalia suure rauavarad, mida päevast päeva kaevandatakse. Selle kohale võikski nimeks panna kaevurite linn. Linnas elab healjuhul mõni kümmend tuhat inimest, kellest enamus on seotud kaevandus töödega.
Port Hedlandist koosneb kahest osast : Port Hedland mis asub mere ääres ja 15km eemal on Lõuna Hedland. Siinsed palgad võrreldes ülejäänud austraaliaga on silmmärgatavalt kõrgemad. Siin pidavat palgad olema 35-55 dollarit tunnis, mis on väga kõrge tunnitasu. Uurisime kohalikust infopunktist informatsiooni kaevandus töödest, majutusest ja eluolust. Tuli välja ,et siinsed tööd nõuavad kvalifitseeritud tööjõudu ja igast stertifikaate. Hiljem saime ka kinnitust selle kohta tööbüroodest, kus nõuti kvalifikatsiooni. Igaljuhul enda info me neile jätsime ,et ehk tuleb võimalust kusagil seal tööd teha. Lisaks kõigele sellele on selles regioonis ülimalt kõrged majutus hinnad. Nädala eest võidakse küsida isegi kuni 500$. Selline info pani meid mõtlema rohkem põhja pool asuvast Broome linnast. Peale kõige oluks see linn oli eelkõige töö mitte puhkus. Kuigi selline huvitav põnevus tunne jäi sisse ,et tahaks saada osa sellest raskest tööelust mida need kaevurid seal päevast päeva teevad. Võibolla lähmegi sinna veel tagasi mine sa tea.
Et mitte aega raisku lasta seadsime oma sammud Broome linna poole kus tegeletakse pärli farmindusega. Broom on ligi 600km kaugusel Port Hedlandist. Käisime veel väikseid sisseoste tegemas enem minekut ja panime täis paagi kütust. Üldse oleme Daniiliga Broome jõudes 3000km kaugusel algsest Perthi linnast. Oleme selle aja jooksul näinud päris palju Lääne Austraalia elu ja olu.


L6una Port Hedlandi kesklinn
Pange t2hele rekkal on 4 j2rel raskehaagist. Seega kannab ta nime ROAD TRAIN.

No comments: