Friday, April 8, 2011

Tööotsingul 7. aprill

Töö otsingut alustasime siis esmaspäeval 4.dal aprillil. Nagu tööotsimisel ikka on palju erinevaid võimalusi. Samuti ka siin  riigis.
                Esiteks käisime läbi võibolla kõige kergemad tööotsimis võimalusi ehk tööbürood. Broomelinnas üsna mitu neid siin. Osad neist mõeldud ainult pärlitöö büroodeks, kuid on ka üleüldiseid tööbüroosi. Sinna nagu siis ka meil jätad oma CV ja kui nad leiavad et oled töö jaoks õige võtavad ühendust. Esimene büroo kuhu läksime oli Pindan Labour Solutions, selle linna ehk kõige asjalikum büroo. CV antud jalutasime büroost välja ja ei läinud palju aega kui saime neilt esimese tööpakkumise. Pakuti ehitustöödega seonduvat tööd. Mõtlesime ja arutasime , kuid jäime kindlaks endale et ehitus tööd meie ei tee enam ja ütlesime selle pakkumise ära.
                Teine võimalus tööd otsida on siis ajalehed. Otsisime tööd ajalehtedest nagu Broome Advertiser ja The West Australian, numbreid ja pakkumisi oli palju kui enamustest taheti valge kaardi olemust ja eelnevat töökogemust. Valge kaart on siis tööohutuskaart siin nagu soomes roheline kaart. Helistasime erinevatele numbritele kuid ei saanud kellegiga jutule. Jäi veel üks surmkindel võimalus.
                Kolmas võimalus näost näkku ja otse küsida. Liikusime Broome tööstuspiirkonda mis asub sadama lähistel.  Enamvähem hoone hoone osta kohti kus tööd küsida. Hakkasime siis otsast pihta. Paljudest kohtades öeldi ära et ei ole tööd, kuid jätkasime otsimist. Ei läinud kaua kui juba pakuti kohe järgmine päev tööle tulla. Mõlemad meist leidsime tööd , kuid erinevates kohtades. Muideks tööd läksime otsima 3 kesi. Kaasas oli meil Kevin , kes ka samuti eestlane ja Tartust Annelinnast. Tundsime teda juba varem, kuid siin Broome linnas kokku saamine  oli puht juhuslik.  Mina ja Kevin saime tööd töökojas kus peame renoveerima treilerite  keresi. Daniil aga sai tööd autotöökojas kus ta võeti katseajale, tema  töö nägi ette autode remontimist. Homme 8.dal aprillil algab meie jaoks esimene tööpäev Austraalias.
Tähistamine
Kergem tööotsimine

No comments: