Sunday, April 17, 2011

Haijaht 16. aprill

Kes meist põhjamaa inimestest ei tahaks haid näha? No mina igastahes tahaks kyll, ja veel parem tahaks kõige hirmsama ookeani kiskjaga vastamisi olla. Haid on ookeani vetes toiduahela tipus, seega tähendab see seda ,et pole kedagi kes haidest toituks. Kui on keegi kes võiks haidest jagu saada on selleks ainult inimene. Mitte oma füüsilise võimekusega vaid oma ajumahuga.


                Idee pärineb tööjuurest , kui tuli ülemusega jutuks kalapüük. Väikestest kaladest läks jutt üle suurte kaladeni.  Rääkides suurtest kaladest ei suutnud ka meie mööda rääkida haidest. Selgus et haipüük on võimalik teha ka ookeani kaldal koos pisukese varustusega. Võtsime sõna sabast kinni ja peale töö päeva läksime vajalikku varustust ostma. Vajalikud vahendid:
1)      Jõhv keras koos konksuga 15$
2)      Pussnuga tapmiseks 6$
3)      Sööt: parimaks Tuuna kalapead, kalmaarid
4)      BBQ grill, pann
5)      Õlled, snäkid
6)      Rohelist
7)      Ja mis kõigetähtsam : Heatuju ja kannatus

Kõik eelnimetatud pole nüüd kindlasti tarvis haipüügiks, aga on soovituslik.  Nagu näete siis varustus ise läks maksma ainult 20 $, kas see on ka piisav haipüügiks?
Süsteem on väga lihtne kuidas elajat konksu otsa torgata. Jõhvi otsa konks ja konksu otsa sööt. Lähed vette ja viskad sööda vette ja ootad rannas liivapeal peesitades. Kui näkkab sis tõmbad kaldale, kus saad võimaluse haile nuga tutvustada. Haid on väga tundilikud ookeanis toimuva suhtes. Kuulsime isegi et peale vere on nad ka uriini peale maiad. Võibolla sellepärast nii palju surfareid haide poolt ära söödud ongi. Nii et panen südame peale mitte vette urineerida juhul kui haid ei püüa.
Alustasime keskpäeva paiku. Panime grilli valmis ja praadisime lisaks kanalihale ka känguru liha. Lisaks kõigele jõime rannas päikesepaistel külma õlut. Mõistagi sööt koos konksuga oli vees oma järge ootamas.
Meie sööta käidi 3 korda rüüstamas: esimene kord hammustati päris korralikult sööt ribadeks et olime sunnitud uue sööda peale panema. Teine kord hammustati lisaks söödale ka konks kõveraks. Kolmas kord tõmbas tundamatu elajas jõhvi puru ja olime sunnitud väikse poe ringi tegema. Seekord olime vaimselt küpsemad ja ostsime 2x suurema konksu lisaks sellele ka trossliite, kes kalal käinud eelnevalt see teab millega tegu. Selleks ajaks oli juba kott pime kui tagasi jõudsime ja ainuke valgus mis meil oli täiskuu taevas koos oma tähtedega. Meie usk endasse et täna lähme koju hai meie auto pagassis ei lasknud meil lahkuda. Läks mõni tund eneseusku ja näkkas neljadat korda. Seekord oli see saatuslik viga konksu otsas rabeleval elajal.
Võttis mis võttis aga viiekesi me ta kaldale tirisime. Terve  olukord sundis haid alla andma kuna lisaks oli meid aitamas ookeani tõus ja lained.  Hai kaldal, viis metsalist ümber valmis haid puru lõikama. Üllatus üllatus nuga jäi autosse ja auto oli 500m kaugusel.  Uksuge või mitte aga Donovon võttis panni ja peksis haid panniga nii kaua kuni see oimetuks jäi. Selleks ajaks jõudsin juba autost noa tuua ja alustada lõikust. Fileersime liivasel rannal kuu valgusel haid see on juba midagi erilist.
Kõik see tegevus on seaduse järgi rangelt keelatud ja rahatrahvid selle eest on suured. Seaduse järgi ainuke kes võib haisid ja kõiki teisi elajaid tappa on aborigeen.  Minu arust on see ebaaus et valge mees ei või seaduse järgi jahtipidada. Seega tegime ise oma reeglid.
Järgmised kaadrid räägivad selgelt inimkonna julmusest:

Sööda konksu ajamine
Inimsööt

Läbu

Jõumehed

Panniga Donovan
Tapariist
Tulemus
               Tapatalgud

12 comments:

Helen said...

Imelik seadus tõesti, et haijahti võivad pidada vaid aborigeenid.... ülemrass kes elab riigi almustest nii siis:D
Päris jõhker vend oled ja see panniga veel jõhkram:D Palju see elukas teil kaalus ja kui pikk ta oli?

Hingevaenlane said...

Raske tegelt arvata kui palju kaalus aga pakuks 20-30kg ja pikkus no pildilt vaadates 150cm peale, ta peaaeg sama pikk kui minagi. Kõige räigem jäi välja kuidas hail pea maha saagisime.

Roberto said...

Väga uhke ettevõtmine ja igatpidi kiiduväärne(Y)!

Hingevaenlane said...

Tänud, võimalust ei saanud kasutamata jätta ja tuli ära proovida. Kui midagi suuremat näkkab sis viskan pilte ka juurde.

Unknown said...

Hei ! Kadestan Sind metsikult :) Tahaks ka kaugele ära ;) Kuidas läheb ?

Hingevaenlane said...

Tsao Hanna:p, pole vaja kadestada :p , see maailm on siin pisut kaugel kyll aga jääme kõik sama planeedi piiresse. Võimalus alati siia tulla , mõtle sellepeale. Hetkel tagasi Port Hedlandis ja varsti kui aega üle jääb kirjutan siinsest elust ka.

Unknown said...

Kui võimalus oleks, siis oleksin ammu kohal .. :D , aga kuidagi ei vea välja ju :P ..
Kauaks sinna plaanid jääda ? Ma mõtlesin mingi aeg suvel Tartu tulla :) Siis võiks kokku saada ;)..kui Sa muidugi oled Eestis.

Hingevaenlane said...

Kuule raske ennustada tõesti kuna ma koju jõuan. Plaanis vb mõned riigid veel ettevõtta. Kui sis suvel peaks jõudma siis ehk suve lõpu poole. Aga mine sa tea vb jõuan isegi varem. Jahm, kindlasti võib kokku saada... Eesti nii pisike et leian su ikka üles :p

Unknown said...

Noojaa, arvata on . Jaa kindlasti võta kõik, mis võtta annab , see siiski super kogemus :) .
Eesti on tõõesti pisike, lausa imepisike ;) . ehk seekord saab kauem koos pidu panna ja rääkida juttu :)

Hingevaenlane said...

Vabalt, annan kindlasti märku kui eesti jõuan. Pealegi tahan ise ka uuesti Saaremaale/kodukanti tulla, kyll siis teeme pidu :)

Unknown said...

Väga tore, Saares on suvel täiega mõnna :) . Mul ema tervitab Sind muidu ;) . Ma sain Su ema käest Sinu mnsi ka . oled vahel sees ka ?

Hingevaenlane said...

Usun sind täitsa. Tervita aga minu poolt vastu:).Viimasel ajal olen üsna palju sees olnud,kuid nüüd omsest enam väga sageli netti ei pääse.