Sunday, May 1, 2011

Elu Hedlandis

                Aeg liigub tõesti kiirelt eriti veel kui on vabaaega punaselmandril nagu seda on Austraalia. Teha on siin palju isegi sellises fantaasia vaeses linnas. Oleme juba nädala aega snõrri pannud siia linna jõudes.  Kaks esimest päeva siin linnas oli ikka veel munadepüha hõngus, seega suletud. Kasutasime seda aega linnaga tutvumiseks.
                Leidsime Port Hedlandi ääre linnas suurepärase väliujula otse ookeani kõrval. Ka seegi oli suletud, seega ei jäänud muud üle kui üle aia ronida ja lubada endale jahutav suplus.  Korralik viiekümne meetri pikkune bassein koos ujumisradadega. Parim osa oli veel alles ees, nimelt otse kõrval oli pisem kuid sügavam bassein koos kahe hüppetorniga. Võite arvata milline bassein rohkem kuuma sai.
                Peale kahte ööd telgis ja autos magamist pani olukorda kus tekkis igatsus millegi kindlama peal magada. Seega alustasime võimalikult odavat majutust otsima. Esimene mis vastu tuli oli kohalik motell South Hedlandis mille ühe öö maksumus oli 260 dollarit. Mõistagi süda vajus saapasäärde kui seda summat kuulsime , olin sunnitud motellitöötajat 3x korda seda summat üle kordama ennem kui jõudis kohale. Jahm majutus on kallis ja läheb kallimaks siin piirkonnas.
                Selline summa mida nõutakse peavarju eest ajab küll jooma. Läksimegi siis kohalikku baari ,et saada parimat infot nii töö kui ka eluolu kohta siin kandis. Väiksed õlled tellitud ja pisut juttu aetud kohalikega baaris , selgus et vahest aitab joomine probleeme lahendada. Ja nii juhtuski, saime infot nii töökohta kui ka elamise kohta – ühesõnaga leidsime küsimustele vastuseid. Saime teada, et baari läheduses on üks odav aborigeenide hostel kus on võimalik odavalt läbi ajada kuniks tööd leiame. Juba järgmine päev läksime seda hostlit uurima. Pisut juttu ja vadinat saime aborigeeniga jutule ja sebisime endale elamise nädalaks ajaks esialgu, seda vaid 165 dollariga nädalas. Sellega kaasnes 2x päevas söök , plus privaatne kahe voodiga tuba koos konditsioneeri  ja ventilaatoriga. Parem kui oskasime arvata - kõik ideaal ja väga rahul. Kui välja arvata pool surevad aborigeenid kellel kanüülid veenis, ootamas viimast hingetõmmet ning lisaks nendele ka nende pöidla suurused prussakad.
                Muidugi käisime ka selle nädala sees tööd otsimas. Käisime paljud ehituse ja kaevanduse tegelevates ettevõtetes otse küsimas tööd. Paljudest võeti CVd ja anti paberimajandust veel kaasa. Ühe kohapeal lubas ülemus et võtab südame asjaks meile töö sebimise. Tema enda sõnade kohaselt kui tema meid aidata ei saa ,sis ei saa mitte keegi meid aidata. Eks näis mis lõuapoolik meile järgmiseks nädalaks sebib. Ka siin kandis on tööbürood kuhu me ka endast märgi maha jätsime.  Küll järgmine nädal näita, mis tööd me tegema hakkame.


 Päeva parim pilt kuulub Kevinile

 Ahvid
 Tankist
 Prussakas Austraalia moodi.
 Üks idee veel kuidas tööd leida

No comments: