Friday, October 28, 2011

Tööotsingud alata, päev 218

   Mis siin salata, raha on vajalik. Tuli hakata jälle otsast pihta leida töö ja koguda raha. Kogumisest ehk veel vara rääkida, kuna viimased sajad dollarit taskus järel.  Ning varsti vennas tulemas ja vaja olla abiks vennale kui ka iseendale.
   Magasin esimese päeva ruttu välja ning juba järgmine päev alustasin tööjahiga. Mida rohkem ootan seda kitsamaks muutub  finantsseis – maksta iganädalast üüri ning toitu. Nii nagu igalühel meil tarvis teha.


   Esimese ajana käisin mõistagi oma vana tööandjalt tööd küsimas, kuid kahjuks hetkel palju plaatimistööd ei liigu. Mees istub kodus ja joob kergelt õlut. Minu jaoks tähendas see vaid otsast alustamist – leida töö.
Pole vist vaja palju enam korrata, kuidas tööd leida. Alustasin otsimist ajalehtedest, tööbüroodest ning otse kohapeal tööd käies ja küsides. Tuleks mainida ,et olukord Darwinis on muutunud. Muutunud on kliima, mis on muutunud troopiliseks. Troopiline kliima aga pole kõikidele meelepärane, mistõttu on suurosa tööjõust läinud jahedamasse kohta. Kõik see annab mulle suurema võimaluse tööd leida.
   Tulemus siis selline ,et sain päris mitu kõne. Esimene neist oli kreeklasest plaatija, kes tundus väga kahtlane, mistõttu otsustasin mitte temaga töötada. Teiseks pakkus tööbüroo tööd sadamas. Töö vaid üheks päevaks ja ei saa kurta , palk vägagi normaalne 29 dollarit tunnis. Lisaks minule sai sama koha peale tööd kolm eestlast: mina, Tõnis, Maris ja Eduard.  Kõikide eelnimetatud tegelastega jagame sama maja.
   Lisaks sellele juhutööle kutsuti mind ja Eduardit vestlusele mainekasse Paspaley firmasse. Paspaley on Austraalia suurim pärlifarm, mis tegutseb juba aastast 1930. Firma tegutseb mitte vaid Darwinis vaid ka Lääne Austraalias. Hea soodumus tööd leida, oli valetada jutt kokku CVs. Kirjutasime oma CV-dele ,et just tulime mereväest, mis Paspaley töötajatele väga meeldis. Töö pärlifarmis on paatide peal , mis tõttu igasugune merepealne kogemus tuleb tugevalt kasuks. Intervjuu õnnestunud tehti järgmine päev narko test, mis osutus negatiivseks. Ka sellega ei piirdunud tuli ka kolmas päev. Kolmandal päeval olime sunnitud minema füüsilisele testile, kus tehti selgeks kas oleme kõlbulised. Seda testi ise veitsake põdesin, kuna põen kõrgvererõhutõbi. Just ennem füüsilist testi tõmbasin 2 vererõhu alandavat tabletti sisse, mis tegu ausalt öeldes väga uimaseks. Kõik hästi ning sain füüsilise testi tulemusega: Excellent – mistähendab perfektne.
   Intervijuu, narko-, füüsiline test tehtud olime valmis töötama Paspaley jaoks.  Juba järgmine nädal päevast mil kirjutan alustame tööd Paspaleyga. Esialgu töötame sadamas kerge abina ning hiljem lastakse ookeanile paatide peale. Lähemalt pilte ja juttu Paspaley seiklustest kui aeg kätte jõuab.




 Ei karda rasket tööd
Team Estonia vasakult paremale: Eduard, mina, Tõnis ning Maris
 Ning kaua oodatud kallis vennas, kelle tuleku üle oli rohkem kui hea meel. Tanar saabus Darwini 25.dal oktoobril ja peagi seiklused algamas ka tema jaoks.

No comments: