Thursday, October 6, 2011

India, Goa rannad, päev 190

   Üldiselt tuntakse Indiat, kui ühte suurt hindu riiki. Tegelikult on India väga multikultuurne ning regiooniti väga erinev. Nagu näiteks Goa regioon, kus valitseb peamiselt kristlus. Huvitav asjaolu, et suures hindu riigis võib leida  ühe ainsa regiooni, mis on religiooniliselt täiesti erinev ülejäänust Indiast.
  Väidetavalt sai kristlus alguse selles regioonis tänu portugaalastele, kes maade avastamis aegadel siia purjetasid ja rajasid kolooniad. Ajapikku süvenes kristlus Goa regioonis, mis jäi pidevaks usundiks selles religioonis kuni tänapäevani.
    Meile eestlastele võib tunduda ,et vahet pole ,mida keegi usub. Kuid tegelikult leidsin mina selles regioonis väga palju hüvesid, mida mujal Indias leida ei olnud võimalik. Nimelt Goa on ainuke regioon suures Indias, kus on võimalik liha ja alkoholi osta. Nii kahtlane ,kui see ka ei tundu on hindud vaid taimetoitlased. Mujal Indias on igasugune liha välistatud ning alkoholi kättesaadavus minimaalne. Muidugi pika otsimise peale võis tõesti leida vaid kana liha.
   Kui teha juttu Goast, siis täpsemalt randadest ,mis teevad selle paiga väga ihaldatuks. Lähemalt Goast nii palju, et Goa on väga turisti rohke piirkond. See regioon on täiesti erinev ülejäänust Indiast. Esiteks inimesed ei ole tüütud, mis on minu arust väga suur pluss. Tänavad on üsna puhtad ning pole väga üle rahvastatud. Ideaalne paik puhkuseks kaunite randade vahel. Ning odav nagu terve ülejäänud India.
  Goa oli viimane sihtkoht minu India plaanis. Seega ei jõudnud peale mõnda pikka nädalat oodata ,mil saan süüa korralikku liha. Esimesed päevad lasin korralikult liha luuse, kuna oli mõne nädalaga päris mitu kilo kehakaalu kaodanud süües juurikaid. Uskuge mind  pole kunagi liha nii hästi maitsenud kui esimene päev Goas.
  Veetsime Goa regioonis kokku 10 päeva kaunite randade ja palmide all. Külastasime selle ajajooksul vaid mõnda randa nende seas: Anjuna, Baga, Vagator, Calangute, Patnem ning minu enda isiklik lemmik Palolem Beachi. Pean tunnistama ,et 10 päevaga pole võimalik kõike randu näha. Seda sel lihtsal põhjusel ,et randu mida külastada on väga palju. Küll aga piisas 10 päevast ,et puhata ja nautida hinnalist puhkust kaunis paradiisis nimega Goa.


Anjuna Beach:



Anjuna Beach kaunis rand, koos kenade restoranidega.



Baga Beach:


 Selliseid pisikesi palvekodesid leidus päris palju.



Baga Beach korralik rand, üsnagi tihe liiklus seal, kuna paljud kalastuspaadid väljuvad sealt. Ainuke ebameeldiv seik oli  kiimased ja väga tüütud koerad. Selles rannas väga rahu ei saa kuna koeri on seal hullumeelselt palju, ligi 20-30 pundis, kes terroriseerivad turiste ning korraldavad kepiorgiaid.

Vagator Beach:




Calangute Beach:



No see rand jättis kehva mulje. Täis prahti ja pudeleid. Sinna liivapeale nii naljalt oma valget perset ei pargiks. Üks pilt piisab sellest ma pakun.

Palolem Beach:



Palju delfiine, otsustasin kohapeal võtta paaditripi ,et näha delfiine. Raske oli neid kaamerasse püüda, kuid siiski midagi


Isiklikult lemmik rand, mida tol ajal külastasin. Nagu näha kaunis rand pisikese küla lähedal. Pole parimat päikeseloojangut näinud kui seda Palolem beachil. Soovitan kõigidele ,kes Goad külastavad just sinna randa minna.


Patnem Beach:
Kena rand ja sõna privaatne sobib nagu rusikas silmaauku. Vähemalt tol päeval mil mina külastasin.


Elu Goas:







 Rentisin rolleri nii Anjunas kui ka Palolem beachil. Rendihinnad täpselt samad igalpool 200 ruupiat päev ehk umbes 4 dollarit päev. Üllatusena bensiini liiter maksis 80 ruupiat, mis teeb pisut alla 2 dollari, seega väga kallis. Liiklusest nii palju, et kohati ikka oli väga räige liiklus, kuid siiski etem kui suur linnade liiklus, kus puudub täiesti liikluskord.

Alko pood oli kena üllatus, kuna seda mujal Indias annab leida.



No comments: