Thursday, November 3, 2011

Litchfield osa II, päev 222

   Siiani olen parimad kohad Northern Territoryist teieni toonud. Nüüd mil pole enam sellel territooriumil midagi uut vaatama minna otsustasin minna Litchfiedi uuesti. Seekord mitte üksi ,vaid oma venna ning kolme teise eestlasega.
   Litchfield on kergelt kivi viske kaugusel umbes 100km Darwinist ning pargi jõuab läbi käija tervelt ühe päevaga. Nagu ikka tegime ka pilte ning kindlasti kõigile hea vaheldus tööelust. Mina seda kahjuks öelda ei saa kuna, olen reisinud ja puhkanud nüüdseks pea 2 kuud.
   Pole väga mõtet selle teema pealt peatuda, kuna kõik eelnevad kohad on juba eelnevalt mainitud ning juttu leiab vanade teemade alt. Seniks pilte kogu kaadriga:

Mina, Tanar, Tõnis, Maris, Madis
Inimkond on palju õppinud, kuidas ehitada majad soojus ja temperatuuri püsivaks, seda tänu termiitidele. Tänu nendele pisikestele olevustele on tänapäevased modernnsed majad väga temperatuuri säilivad tänu kambrilistele süsteemidele ja ventilatsioonile,mida leidub termiidi pesades. Termiidi pesades säilib temperatuur 28 kraadi olenemata ilmast. Vahest võime õppida olevuselt meie ümber kellel puudub üldse aju, liikudes ringi vaid närvivaistul ja instinktil. Et asjale veel võlu lisada ,siis Magnetic termiidid, kes hetkel pildil., ehitavad oma paneelpesad alati ida suunas, seega on väga kasulik teada kui looduses orienteeruda.



Tolmer Falls oma parimas ilus

Vennas
Wangi Falls



No comments: