Saturday, November 5, 2011

Elutee, päev 226

   Jätkan üle eelmist juttu, kus mainisin oma uuest tööst pärlifarmi jaoks – Paspaley. Läksime koos Eduardiga ning tegin oma esimesed päevad Paspaley jaoks.  Nagu oli öeldud meid otse pärlifarmi ei lastud ,vaid pidime tegema odava raha eest sadamas tööd. Töö seisnes nööride läbilõikamine ja poide transportimine. Töö üsna lihtne ,kuid meeletu palavus tegi töö tegemise väga raskeks.
   Darwinis on teadaolevalt märghooaeg, mitte et väga vesine ,vaid ka väga niiske. Õhuniiskus on just see peavalu, mis paneb higistama ojadena. Iga pisike liigutus paneb ojades higistama. Rääkimata raskest pingutusest ,kui tekib tunne nagu higistaks end nahast välja. Mistõttu rohke joomine on mööda pääsmatult vajalik.
   Niisiis , siis tuleb uudis ,miks otsustasin selle jutu üles võtta. Otsustasime Eduardiga, et vahetame töökohta, kuna palk ei rahuldanud meid. Põhjuseks oli töö ehitusel, kus palk oli tunduvalt parem isegi kui meid merepeale saadetaks. Seega jäi üle vaid öelda Paspaleyle ,et lahkume. Aga kuidas sa lähed ütled peale teist päeva tööd, et me otsustame töökohta vahetada. Väga raske sai olema võtta see julgus kokku , kui teised on meisse investeerinud 2000 dollarit testide tarbeks. Ikkagi läksime ja tegime otsuse tehes lahkumisavalduse Paspaleysse. Võite arvata kuidas sellesse suhtus kontoripere. Saime päris mitu head sõna, mis muutsid päris ropuks. Aga mis tehtud see tehtud. Nüüdseks töötame ehitusel lammutajatena.
   Koht, mis meie plaanid Paspaleyga lõpetas oli ühelt tööagendilt. Pakutakse head raha ning palju tunde nädalas, mis sobis väga hästi plaaniega. Ei tulnud siia Austraalia tööle, vaid reisima ja ennast proovile panema. Seega raha on hädavajalik ja usun ,et tegin õige otsuse lahkudes Paspaleyst. Nüüdseks teen lammutust ning asbesti eemaldamist. Asbest nagu teada on tervisele väga ohtlik. Tehes asbesti tööd saame Eduardiga veelgi rohkem raha.

Vihkan hommikuid

Internatsionaalne seltskond: soomlane, inglane, korealane, eestlane, aafriklane ning uus meremaalane


Nüüdseks juba ammu tuntud asbest, mis on ehitusmaterjalina paljudes riikides keelatud, kuna tema mõju inimesele on väga ohtlik. Peene kiuline tolm takerdub kopsudesse ja kunagi sealt ei välju, mistõttu 1970ndaltel alustati hüsteeriliselt asbesti vastast võitlust.

No comments: