Thursday, September 29, 2011

India, Marsuut Jaisalmeri, päev 184

    Jaisalmer sai meie järgmiseks sihtkohaks. Mitte just linna pärast vaid ,et võtta osa kaamli safarist. Jaisalmer asub üsna lähedal Pakistanile ja enamus territooriumist on kõrbetaoline põõsastik ja liiv.
    Et sinna jõuda tuli meil rongiga läbida umbes 20 tundi. Sõit nägi välja otse Delhist Jaisalmeri, kuid nagu ikka kõik ei saa minna plaanipäraselt. Kuna rong lahkumisaeg oli kella viie paiku oli sel ajal tipp tund. Mis tõttu ei osanud hästi aimata kui kaua aega võtab raudtee jaama jõudmiseks. Võtsime riksha, millel kulus 10km läbimiseks tihedas liikluses ligi 50minutit. Seega olime tõsises ajahädas ja ruttasime rongi peale. Jõudsime rongijaama just õigel ajal, mil rong hakkas just liikuma. Hüppasime juhuslikku vaguni sisse ,et hiljem vahetada vagunit. Muideks rongid Indias on oma kilomeeter pikad ja erinevad klassi vagunid on ustega lukustatud üksteistest. Üllatus üllatus selgus, et meie vagun on täiesti teisel pool otsas rongi. Otsustasime ,et järgnevas peatuses vahetame väga kiirelt vagunit.

Rong peatus ja hakkasime jooksma raskete ranitsatega teisele poole rongijada. Olime peaaegu oma vaguni lähedal kui rong hakkas liikuma ilma hoiatamata. Nii naljakas või tobe see ka poleks, jäime rongist maha. Oli päris masendav, kuna olime broneerinud sel korral korralikus klassis vaguni koos õhukonditsioneeriga.
    Koht, kus rongist maha jäime ei tule mulle selle nimi siiani meelde. Igaljuhul oli paras peldik see koht, pisike kohake umbes 50km Delhist. Inimesed seal vaevu vaevu suudsid inglise keelt rääkida. Meie õnneks saime kohe seal samas rongijaamas broneerida uued piletid ning järgmine rong läks 3 tunnipärast. Tuli kasutada kahte rongi sel korral Jaisalmeri jõudmiseks. Esimene neist linna nimega Jodhpur ja Jodhpurist teise rongiga Jaisalmeri.



 Kerge ylevaade II klassi magamisvagunist koos 6hukonditsioneeriga. Privaatsus garanteeritud, kuna vagunite vahelised uksed on lukus ,mis tagab j2nesevaba s6idu.

NB! Yldiselt pean tunnistama ,et olen siiani rongiliiklusega rahul. Indias on ysna h2sti arenenud rongiliiklus. Ainuke vahe on selles ,et rongide kvaliteet ei anna v6rrelda Euroopa rongidega.

No comments: