Monday, September 26, 2011

India, Elevandi Saar; päev 167

    Peale üsnagi põnevat esimest päeva India pealinnas otsustasime, et veedame ühe päeva veel Mumbais. Kui täpsustada, siis mitte päris vaid umbes pooleteisetunni paadisõidu kaugusel Mumbaist. Et Elevandi Saarele jõuda, tuli teha väike paadisõit. Saabusime India pisut valel aastajal , see tähendab ,et Indias on hetkel vihmane aastaaeg, mis kestab vaid 1 kuu. Seega oli ookeani vesi väga rahutu, mis tegi paadisõidu üsna põnevaks. Kellele põnevaks ,kellele haiguseks, nii mõnigi paadilviibija sai kalu toita. Kohale sõites loodsime näha puhast kaunist saart. Meie õnnetuseks oli saare äärtealad lihtsalt haletsusväärselt risu täis, kus vedelesid pool surnud koerad.

    Saar leiti portugaalaste poolt 16. sajandil, kes nimetasid saare Elevandi saareks. Nimi tuleb sellest ,et portugaalased leidsid saarelt elevandikuju, mis asus kaljutempli ees. Tempel, mis asus saarepeal on väidetavalt kivisisse rajutud 8 sajandil. Templi teeb omapäraseks asjaolu, et tempel raiuti ühe suure kaljukivi sisse. Väidetavalt kulus tolle aegsetel hindudel selle raiumiseks 4 generatsiooni ehk 200 aastat. Tegu ei ole mingi lihtlabase raiumisega vaid täieliku kunstiteosega. Tempel oli pühendatud Hindu jumalale nimega Shiva. Shiva on hindu mütoloogias jumal ,kes hävitab kõik pahad/halvad asjad. Enamustel kiviseintel oli kujutatud  Shivat erinevates olukordades ja meeleoludes. 
    Tänapäeval võib näha vaid osaliselt seda templit, kuna paljud kalju kujundid oli hävitatud portugaalaste poolt. Põhjuseks oli jällegi usulised erinevused. Sellegipoolest sai aimu ,et tegu oli tõesti väga iidse jumalele pühendatud templiga. Mistõttu on Elevandi saar Mumbais number 1 külastuspaik.

 Elevandi saarel
 Isegi saare alad on prahti paksult t2is
 Sissep22s kaljutempli


 Jumal Shiva kujutis
 Miski p2rast oli buttha kuju sinna 2ra eksinud. Ei saanud t2pselt aru miks.


 Nagu n2ha p2ris palju on h2vitada saanud, seda siis portugaalaste poolt.

No comments: