Monday, September 26, 2011

India, Khajuraho; päev 174

   Jõudsime Khajurahosse 11. septembri hommikul bussiga. Bussilt maha astudes hakkasime nagu ikka majutust otsima. Valisime eelnevalt juba raamatujärgi hotelli kuhu minna. Seega oli vaja jõuda punktist A punkti B ehk bussijaamast hotellini. Kuna hotellini omajagu maad, tuli kasutada rikshat. Olles turistina Indias olin justkui valges kestas rahapank, seda muidugi kohalike hindude jaoks. Nagu alati on riksha juhid väga abivalmid oma hotelli pakkumistega. Aga siit tuleb suur tõde ,et mitte kuulata taksojuhte majutuse otsimisel.  

    Võib juhtuda ,et lastakse kergelt öeldes vesi peale ja tõmmatakse rohkem raha kui tegelt. Hullemal juhul satud väga valesse kohta ,kus jääd üldse ilma rahata. Parim keda usaldada saad sellistes olukordades on kaine mõistus. Mesijutt pole alati kõige magusam.
   Hotell kuhu läksime oli üleootuste odav ja luksuslik. Maksime vaid 600 ruupit ööpäeva eest hotellis , mis  teeb ligikaudu 12 dollarit öö. Privaatne ruum õhukonditsioneeri ja soojaveega. Hotellitoa ees kaunis restoran koos kena rohelise aiaga. Kõik kaunis ja hea, kuid Khajuraho linnakohta pean ütlema ,et kõige tüütum koht maailmas. Hotellist väljaastudes inimesed lausa jooksid meist üle. Võisin näppudel lugeda 5 sekundit, kui keegi ligi sajas ja pakkus midagi müüa. Inimesed selles linnas, isegi väiksed lapsed rääkisid perfektselt inglise keelt. Ainuke asi millest nad aru ei saanud oli vastus :EI. Vahet pole kui mitu korda neile EI ütled, aru nad sellest ei saa. Parima variant sellisel juhul ignoreerida.
    Khajuraho on pisike mõnekümne tuhande elanikuga küla. Küla sai oma elu juured juba pikka aega tagasi. Nagu eelnevalt olen kirjutanud erinevatest  huvitavatest rajatistest Indias. Samuti Khajurahos aega tagasi ehitatud vaatamisväärt templid.  Nende templite erinevus teistest eelnevatest templitest on nende meetod kuidas tehti ja materjali valik. Templid oli just nimelt ehitatud mitte raiutud ja materjaliks kasutati levinud liivakivi.
   Kesk India ehk kõige suurema tähelepanuga punkt. Palju turiste külastab seda seksuaalset linna, kus asuvad need kamasuutra templid. Linnas on 3 sektsiooni templite kogust ning on ka neljas linnast kaugemal Lõunas. Esimene neist linnale 2 min kaugusel ja ehk kõige suurem templite jada. Kohale jõudes ja seda kõike oma silmadega näha oli uskumatu. Templid nägid välja nagu pisikesed tornid mille peale oli kraveeritud keerukad kujundid tegemas kõike mida vähegi ette kujutada annab. Kui saaksin anda lühikirjelduse sellest ,siis oleks see: Seks kõigega. Küllap iidsed hindud jagasid oma seksi himu nii loomadega kui ka üks teisega gruppi tehes. Kõva vägistamine oli igaljuhul jälje jätnud nende templite seintele.
   Teine templite jada Ida blokis oli saanud omajagu kahjustada. Paljudelt liivakivist kujudel olid pead maha löödud. Peade maha raiujateks ei olnud muud tegelased kui moshlemid, kellega hindud taplevad pea terve 2-3 tuhat aastat. Eks püüti sellega surmata teiste uskumusi , küll aga sellest tegelt kasu ei ole.
Kõik selles linnas oli väga hea välja arvatud privaatsus tänavatel. Enamus ajast mil viibisime Khajurahos olime sunnitud olema hotellis, kuna tänavatel olla polnud lihtsalt võimalik. Raske teile seda pilti ette manada, mis seal sündis. Pagana Tüütu!
    Kolmas templite jada/grupp asub külast mõne minuti kaugusel Läänes. Külastasime kõiki 3 templite gruppi eri ilma kaartes ja pean tunnistama ,et templite välja nägemine oli väga sarnane igalpool.







 Salsa templis






No comments: