Sunday, September 4, 2011

Ettevalmistused India, päev 164

Võib tunduda ,et eelmine kuu olin laisk ja ei viitsinud midagi kirjutada. Tegelikult olid käed ja jalad tööd täis. Palju kodutööd ja paberimajandust.
Et üldse India minna on esiteks tarvis viisat. Nagu igalpool mujal on erinevaid viisa tüüpe. Viisa ,mida mina vajasin on turisti viisa, mis lubaks riiki siseneda määratud ajaks.
Pikalt pühitsemata alustasin uurimist kuidas viisat taotleda. Võimalusi on päris mitu. Küll kergeim võimalus minna otse  India saatkonda. Minu õnnetuseks pole Darwinis India saatkonda. Lähim India saatkond asub teisel pool Austraaliat – Sydnys.  Seega ainuke võimlus viisat taotleda on postiteel.
Kuid ennem ,et midagi saata oli vaja palju lugeda ja uurida. Uurides selgus ,et on vaja täita hunnik pabereid ning vastata küsimustele. Samuti oli tarvis pass ipilti isikust , mitte vanem kui 6 kuud tagasi tehtud. Paras peavalu ja ütlen nii ,et võttis päris mitu päeva ,et laiskusest jagu saada. Aega mööda täitsin kõik paberid ja lisasin ka nõutud passi pildi endast.
Mõistagi tuli ka maksta viisa eest. Viisa hind oli minu arvates vägagi kallis ,seda 125 AUD eest. Makse sooritasin läbi interneti. Turisti viisa lubab viibida Indias mitte rohkem kui 6 kuud. Kõik olemas paberid täidetud ning makse sooritatud, tuli saata postiga järgmised dokumendid/paberid.
1)      Nõutud paberid , mida täitsin
2)      Passipilt
3)      Originaal pass – jah originaal pass saata teise otsa Austraalia ,seda postiljoni kasutades. Väga ekstreemne otsus minu jaoks , aga küllap asjad nii käivadki.
Võttis ligi nädala aega ajast ,mil saatsin passi India saatkonda. Tagasi saadud passist leidsin suure India viisa. Viisa suurus terve passilehekülg.
Viisa olemas oli tarvis broneerida lend India. Otsisin sootsamaid pakkumisi , kombineerides erinevaid lennufirmasid ja lennujaamu. Ligi 2 nädalat ennem väljalendu leidsin sobiva lennumarsuudid ning broneerisin ära. Minu teekond India näeb välja selline:
1)      Darwinist(Austraalia) – Manila(Filipiinid) – Jetstar
2)      Manila(Filipiinid) – Kuala Lumpur(Malaysia) – Malaysian Airways
3)      Kuala Lumpur(Malaysia) – Mumbai (India) – Malaysian Airways
Kõik kokku läks maksma pisut üle 500 AUD, mis on üsnagi soodne. Kõige jubedam lugu on see ,et Manilas pean ootama järgmist lendu 18 tundi, mis on peaaegu terve ööpäev.  Plaanin olla terve 18 tundi ärkvel , kuna magama jäämine võib olla ohtlik, seda eriti lennujaamas. Eriti kui oled üksi ja keegi asjadel silma peal ei hoia.
        NB! Seda kirjutades olen veel Austraalias ning ootan huviga kuidas plaanid välja kujunevad. India jõudes kui tekib võimalus kirjutan lähemalt. Seniks edu!



NB! Loodetavasti kõik läheb plaanipäraselt ja maandun Mumbais 5.dal septembril. Raske öelda kauaks jään India, kuid ennustan kuni kuuks ajaks. Peale Indiat plaanin tagasi Austraalia suubuda. Pole vaja minu pärast muretseda. Tulen veel Indiast tagasi. Kui tekib võimalus kirjutan elust Indias.

No comments: