Saturday, July 2, 2011

Darwin, päev 98

Marsuut Darwin on nüüdseks läbi. Jõudsin Darwini 30.dal juunil ja selleks kulus 9 päeva. Selle üheksa päeva jooksul nägin päris palju ilusaid kohti ja ei vahetaks seda aega millegi muu vastu. Oli küll väsitav magada 8 ööd autos tagaistme peal, kuid sellest oli see seda väärt. 
                
 Darwin- tuleneb siis teadlase nimest Charles Darwin. Kes siis ei tea Charles Darwin oli evolutsiooni teooria leiutaja. Jäägu selle teooria  tõesus igaühe otsustada, aga austusest Charles Darwini vastu, pandi linna nimeks Darwin.
                Linnas elab umbes 125 000 elanikku. Võib öelda ,et Darwin on Northern Territory – osariigi pealinn. Northern Territory on nagu näha väga inimvaene osariik. Enamus Austraalia populatsioonist pesitseb Ida Austraalias. Linna on laostanud Teine maailma sõda ,mis hävitas linna peaaegu täielikult. Lisaks sõjaajale laostas aastal 1974 tsüklon Tracy, mis peaaegu hävitas linna. Sellest hoolimata on Darwin hetkel Austraalia üks kõige kiiremini kasvavam linn.
               
               Minu jaoks on Darwin kaunis linn , tundub küllaltki suur kuna linn on väga laiali valgunud. Ka loodus on muutunud siin kandis, põõsastest on saanud troopika. Kohati on tunne nagu elaks dzunglis, kui kuuled selliseid kahtlasi dzungli hääli keset linna. Kuid linn on kaunis, linnas ringi liikudes võib kohata palju palmidest kirevaid parke ja muud huvitavat.

NB! On raske veel täpsemalt kirjutada linnast , kuid kirjutan ajamöödudes linnast rohkem







No comments: