Sunday, July 17, 2011

Austraalia naasmine; päev 110

Tagasi Balist. Tekkis pisuke probleeme Austraalia naasmisega, kuid siiski kohale jõudsin. Kohale jõudes sain tõmmata kõva hingetäie vabaduse lõhna, mis peagi asendus töömeeleoluga. Rahad otsas , taskus hädised 300 dollarit, linnas mida ei tunne. Linnas kus ei tunne peaaegu kedagi. Raske seis, kuid sellest kõva proovile panek.
                Oli vaja leida auto Darwinist üles. Teadsin ainult ,et vaja on saada kesklinna ja sealt otsida parklat kuhu auto jätsin. Oli nagu teada missioon  aga teamata oli juhised. Sõitsin bussiga linna, kus pea pisut otsimist leidsin auto. Nüüd kui auto olemas oli ka elamine olemas. Veetsin öö autos ning ootasin päikesetõusu mil minna tööd otsima.
                Oli esimene päev möödas , kui kohtasin juhuslikult Petsi sõpra kellega pisut juttu tegin. Nagu jumalalt saadetud , pakkusid Petsi sõbrad võimalust nende juurde elama tulla ,seda seniks kuni saan jalad alla. Vägagi nõus ja sain nende juurde mõneks ajaks elama ja seda ilma raha küsimata. Olen neile rohkem kui tänulik.
                Tööotsingutest siis nii palju ,et alustasin enamvähem kohe töö otsimist kuna raha oli lihtsalt väga vähe. Nagu mainisin püüan ehitusest eemale hoida ning leida uusi katsumusi. Alustasin tööotsimist pea igaltpoolt jättes välja ehitusega tegelevad ettevõtted. Tuleb tunnistada ,et oli raske leida , kuid siiski kulus 3 pikka tööotsimis päeva. Käisin umbes 100 erinevat ettevõtet läbi. Sain palju ära ütlemisi, kuid siiski jätkasin. Algul häbelik, kuid ajapikku enesekindlam. Mida rohkem EI ütlemisi ,seda tugevamaks muutusin ning jätkasin. Küsisin otse tööd , ja mitte töötajatelt , vaid palusin mänedzeri olemasolu. Arvan et parim võimalus tööd saada on otse rääkida mänedzeriga. Ja nii oligi tuli esimene kõne Audi keskusest kus pakuti autopesijale kohta. Asjaolusid arvestades olin kohe nõus, mida kauem ilma tööta olen seda ohtlikum on. Seega alustasin järgmine päev oma tööpäeva. Kavatsen hoida seda tööd ,kuni leian midagi muud ja paremat.
                Peale raskeid tööotsimispäevi sisustasin oma õhtuid baarides. Baarides selleks, et kiiremini tutvusi leida ja paremaid võimalusi. Kuna olin rahata , kuid siiski suitsuga. Sain paljudega jutule ning mõnega sai joodud mitu õhtut järjest. Juua sai siis teiste kulul , kuna austraalased on kord juba nii sõbralikult et hakkavad oma õllet jagama. Nüüdseks pisut tutvusi tekkinud ,mis on loomulikult kasulik.


No comments: