Sunday, July 10, 2011

Indoneesia; Bali, Sumataaria Elevandid Päev 104

Ükshuvitavamaid kogemusi Bali saarel oli minu jaoks elevantidega sõitmine. Üks asi ,mida vist mitte kunagi ei teki võimalust uuesti teha. Seega kui seda prosüüri turismibüroos lehitsesin ,teadsin et see on koht millest ei saa mööda vaadata. Lasime broneerida endale reisi Bali saare südamikku, kus elevandid pesitsesid.


                Reis sisaldas elevantidega sõitmist, elevandi show-d, lõunat ning transporti seda vaid 70 dollari eest. Hommikul, oh õudust tuli meile järgi juht , kes oli justkui õudusunenägu. Kuna mina ja Peeter olime esimesed keda ta peale võttis , hakkas ta meie käest küsima ,et kus teised hotellid asuvad. Seda selleks ,et ka teised huvilised peale korjata. Huvitav kus meie peaksime seda teadma? Väga kahtlane tegelane , peale selle et küsis idiootseid küsimusi ,küsis suutis ta ka auto kortsu sõita.
Märgin ka ühe väga häiriva teguri ära Bali autojuhtide puhul.  Kõik juhid ,kes meile juhtusid kärsatasid mootoripöördeid piirajasse ennem kui käiku vahetasid. Auto mootorimürina järgi sai aru ,et mootor lausa karjus käiguvahetamise peale. Aga ei, vend lihtsalt sõidab ja kärsatab nii kaua kuni pmst mootori kokku laseb.
Jõudsime õnneks tervelt ühes tükis sihtkohta. Sõit oli pikk ning kõrvadele valus, oli aeg lõunale minna.  Lõuna ,mida seal pakuti oli terve Bali viibimis ajani parim. Täielik rootsi laud, võta mida tahad.
                Sumataaria elevant – üks kõige ohustatumaid elevandi liike maamunal. Terve pargi peale on 32 sumataaria elevanti, kes teevad oma igapäevaseid ringkäike. Ka meile oli lubatud 45 minutit sõitu elevandi seljas. Väga huvitav kogemus oli elevandi turjal mööda parki ringi lasta. Aeglaselt ennast edasi vedades ,kuid samas suure sammuga.       Peale väga pikka sõitu sai näha elevantide show-d. Mis ei olnud üldse kehvem kui eelnev. Näha kuidas elevandid korvpalli mängisid, maalisid, arvutasid ja igasugu vigureid tegid.  Tundub ,et on tegu väga intelligentsete hiiglastega. Jäime väga rahule kõige toimuvaga. Täiesti omamoodi kogemus, mis tasus ära tegemist.
                Olen 6 päeva jooksul saanud tunda nii negatiivset kui ka positiivset vastukaja. Kuid siiski jääb mul mulle Bali meelde kui ´´´Head Bali Ajad´´. Oli väga heameel olla Balis ja nautisin seal olemist. Ei kahetse üldse toimunut ja olen igati rahul veedetud ajaga.




Trill ja trall








No comments: