Thursday, June 30, 2011

Lake Argyle, päev 97


                Umbes 70km kaugusel Kununurra linnast. Järv mille umbkaudne suurus on 700 ruutmeetrit. Mitte just kõigesuurem ,kuid sellest 700 ruutmeetrit puhast ilu. Peale selle ,et on tegu kauni järvega Austraalia sisemaal, peitub selles järvest palju loodusvarasid. Alustades kullast teemantiteni. Otse järve kõrval tegutseb firma Argyle Diamonds ,mis on maailma üks suurimaid teemanti kaevandusi. Suurim vara järvest on ainulaadne maailmas punane teemant. Lisaks sellele leidub ka seal shampuse-valgeid, siniseid ja rohelisi teemante.

Ord Dam
                Aastal 1971. ehitati järve peale veetamm, mille pikkus on 335m ja kõrgus 68m. Tamm ,mis võib mahutada 10,763,000 megaliitrit vett. Võrdluseks siis ,et 1 megaliiter on 1 000 000 liitrit vett.  Tavaliselt püsib vee mahutavus 5,797,000 megaliitri peal.  Huvitav asjaolu ,et veetamme ehitamiseks kulus vaid 22 miljonit austraalia dollarit. Põhjus ,miks nii odav on asjaolu ,et tamme ehitamisel ei kasutatud betooni ning kasutatud kivipuru toodi kilomeetri-kahe kauguselt.
 Piltidelt on hästi näha hiiglaslikku tamme:



 Parmupäevitus ja pesematus ühtekokku


 
                Alguses plaanisin viibida Lake Argyles vaid paar tundi, kuid see vaade järvele ja kogu selle harmoonia hakkas mind üha rohkem huvitama. Otsustasin ,et veedan terve päeva järve lähistel ja võtan kruiisi otse Lake Argyle peale. Mõeldud tehtud ja järgmine päev ootas mind kruiis:









Valged laigud pidavat olema kaltsium ,seda sai ka näha Karijinis.


Lisaks kõigele sellele kaunile mägismaale ja rahulikule järvele elab selles palju teisi elanikke. Lake Argyle-s elab pea 25000 värske vee krokodili ,seega ujumise osas tasuks kaaluda tõsisemalt. Peale krokodilide elab seal palju teisi nende hulgas wallabied - pisikesed närilised ,kes tuletavad meelde kängurusid, käelaba  suurusi ämblikke, igasugu linnuliike ja palju muud. Pilte lähemalt:




 Neid võrgud on võimelised ka linde maha nottima


Ei, see ei ole värvitud, vaid ongi ainulaadne sebra kivi

No comments: