Thursday, January 5, 2012

Aastavahetus Brasiilias, päev 289


  Erinevalt jõuludest oli aastavahetus täis elu. Jõulude aegne bussisõit oli viinud mind lähemale peomaailmale, mis asub ligi seitsme tunni kaugusel Porto Segurost. Pidu polnud mitte lihtne joomine ,vaid kuulus Brasiilia vabaõhu festival Universe Paralello.

  Festival algas 28.dal detsembril, kuid ise jõudsin sündmuskohale alles 30.dal detsembril - vahetult ennem aastavahetust. Festival ,aga kestis kokku kuus päeva ning lõppes 3. jaanuaril. Oodatud oli rahvast üle kogumaailma, mis tegi selle ürituse üsnagi rahvusvaheliseks. Festivalil võttis osa ligi 12000 peolist.
  Oli varajane aeg , ehk 02:00 kohaliku ajajärgi, kui jõudsime festivali kassasse. Piletikassast selgus pileti hind , mis oli 290 reaali ehk ligikaudu 120EUR. Ega polnudki muud , olime keset suurt festivali öö pimeduses, rasked seljakotid seljas. Ainuke jama oli pimedus, mis tegi võimatuks sobiva telgi koha leidmise. Võtsime nõuks maha istuda ning oodata ligi 3 järgnevat tundi ,et end sisse sättida.
  Tutvusime selle 3 tunnijooksul paljude inimestega, lähedamasteks sai meile üks brasiilia paar, kes saabusid meiega samal ajal. Teised vennikesed ,kes laua taha virvendama tulid - olid ,aga kusagilt teiselt planeedilt. Ninad täis ning taskud pungil narkot.  Lisaks tuldi tutvustama ning pakkuma keemiat millest polnud mul aimugi. Mingi targem vend tuli ninatilkadega, millega ta olevat ennast  pilve tõmmanud. Kolmas vend ,aga vaevalt silmaluugid tikkude abil lahti, olevat tulnud taevast paradiisi. Juttu jätkus päris kauaks ning millele peaaegu lõppu ei näinudki.
  Järgnevad päevad, aga olid väga meeldejäävad. Trilli ja tralli jätkus 6 järjest , ning muusika oli katkematu. Muusikat leidus igale maitsele neljal erineval laval mööda kaunist rannajoont. Nii nagu muusika olid ka inimesed erinevad. Huvitav oli jälgida seltskondi erinevate lavade juures. Põhilava, kus oli enamus rahvamass oli täis jõhkraid üles pumpatud Brasiilia põkke ning suurte mõnusate persedega latiino naisi. Muusika selline techno ning mõnuaineks ecstasy. Teine lava ,aga kandis nime Chill Out või minu jaoks narkopesa. See koht ,aga oli eriti hirmus, igalpool kuhu vaatasid rastapatsidega Bob Marley-d. Korralikku tantsu seal just ei toimunud pigem tõmmati savu vahet pidamata. Lisaks sellele Chill Outi lava juures oli parim koht narko ostmiseks. Vennad viskasid vaiba maha ning savu müüma, kõigele punktiks leidus üks vend ,kes pistis sildi välja LSD. Liigagi lookas seltskond seal savu suitsetamas regge muusika saatel. Kolmas lava oli ,aga jõhker mõrv - dnb ning dubstep. Ühtlasi minu lemmik lava, muusika oli vähemalt segi peaga täpselt nii nagu peabki.  Neljadast lavast ei saanud suurt sotti , sealt tuli igasugu kahtlast muusikat.  Kõik see jutt, muusika, neli lava võtsid aset kaunis Brasiilia rannas.
  Festival oli minujaoks rusikas silmaauku. Oli hea elada telgi ja lava elu korraga. Kui enam ei jaksanud lihtsalt telki ära ning kui luugid lahti ,siis uue hooga. Korralik üritus aastalõpus saamaks aastaga ühele poole. Kaunist uut aastat kõigile!







Acai- kohalik mitte alkohoolne kokteil acay mahlast ning jääst. väga hea kraam



Suike vend, kesest festivali müüb LSD
Aastavahetus






Tähelepanelikult vaatate ,siis näete kuidas vend vehib savuga
Meie Brasiilia sõbrad koos ühe kõrval telgi Argentiinlasega

2 comments:

edaltunjan said...

Vägev, öeldakse kuidas aasta ära saadad nii sa ta ka vastu võttad :) sinuga on sellisel juhul selge. Kadedaks teeb mul oleks hädasti vaja brasiilias latinodega ringi trallida ja capoeirat teha. Istun vietnamis hotellis ja üritan panna plaani paika kuhu minna ja mida teha. Täna käisin tänavapeal, et leida südalinn :) küsisin nõu nii 15 inimesekäest siis loobusin neist 1 rääkis pigem susises natuke ingliskeelt. Olent veits hädas aga paber ja pastakas on abik :) Linna kaardi ostmiseks pidin joonistama vietnami kaardi, et nad aru saaksid mida ma vajan :) Aga natuke olen ennast harinud ja homme käin paaris museumis ja siis üritan leida trantspordi Mui Ne randa mis on saigonist umbes 230 km kaugusel ning peale seda püüan liikuda Hanoi poole ;) Olge mõnusad ja take care..

Hingevaenlane said...

Vietnam tahaks ka :D hehe , täpselt sama siin Lõuna Ameerikas. Kui muidu ei saa suheldud kui pastaka ja pliiatsiga. Teeb suht jah raskemaks reisimise , aga hakkama saab :p. Lihtsalt tuleb hakkama saada. Ei no sa ikka paned täiega. Teadsin kohe ,et sa selline asjalik vend ,et teed korraliku tripi täis raha eest. Kle aga igaljuhul kirjuta edasi blogi ja seiklustest. Edu ja kangust seniks sullegi sinna !