Sunday, September 4, 2011

Teel India, päev 164


Aega oldud juba Austraalias ja enam ei tunne ennast just kui turistina. Elu liigub kiirelt edasi ja olen kohanenud kohaliku Austraalia eluga. Võiks öelda ,et küllaltki kerge on Austraalias kohaneda. Eriti seda veel kui inimesed on sõbralikud ja võimalused on avatud. Piisab vaid pisut julgust ja peale hakkamist ,et mitte kõrbeda siin. Vaatan tagasi nende 5 kuud peale , siis peaks tunnistama ,et on olnud üsnagi kerge. Olles töödanud/elanud Soomes, Rootsis ja Eestis võin öelda ,et siin kandis pole vaja pooltki nii palju rügada ,et eluga edasi minna.
Muidugi kõik on suhtline, olen nõus ... Eelnev sissejuhatus on enda kogemuste põhjal kirja pandud sellel mandril. Ei saa väita ,et kõik oleks hõbekandikul ette serveeritud. On olnud nii raskeid kui ka pisut lihtsamaid aegu. Tähtis olla pühendunud oma eesmärgile ja liikuda selle suunes. Piisavalt kainet mõistust ja mainitud peale hakkamist , usun et ei tule kellegil probleeme. 
Miks selle jutu üles võtsin? Selleks et juhatada jutt edasi uuele tasandile. Tasandil all pean silmas eesmärki. Eesmärki ,mis aitaks ennast proovile panna ning usun ,et proovile panek on parim võimalus õppida.

Plaan B
4. septembril lahkun Austraaliast. Plaanin võtta teekonna Lõuna- Aasia suurimasse riiki ehk India. Riik ,kus elab 1.2 miljardit inimest – teiseks kõige suurima populatsiooniga riik maailmas. Suure populatsiooniga riigis valitseb põhiliselt hinduism, kuid ka leidub teisi religioone. Pika ajalooga ja rikka kultuuriga riik, täis salapära ja põnevust.
India tundub minu jaoks olevat suur väljakutse , seega tunnen vajadust minna India ja reisida seal mõnda aega.  Arvestan kõikide riskidega, mis võib kaasneda. Kõik ei pruugi minna plaani päraselt ja meeldivalt. Olen siiani palju kuulujuttu kuulnud Indiast. Keegi väga ei kipu sinna minema ja jutt võib olla nagu telefonimäng.

Kuulujutud:

Tuleb mainida ,et puhas vesi Indias on probleem.            
Palju on tulnud infot minuni ,et kohalik kraanivesi Indias võib olla väga ohtlik. Meie valge inimese organismid pole harjunud sellise räpase veega. Isegi paar tilka vett, pestud nõude peal võib saada saatuslikuks. Viimane asi mis tahan ,et minuga juhtuda on jääda haigeks Indias. Küll aga räägitakse ,et enamus ,kes sinna lähevad jäävad haigeks – mõni nädalaks , mõni koguni kuudeks.
                Kui kraanivett mitte tarbida , siis mõistus ütleb ,et tuleks osta poest puhast allika vett. Kuid siin veab mõistus ja harjumustegevus alt. Kuna Indias pidavat poes müüdav pudelvesi olema valdavalt kraanivesi. Kuidas nii? Lihtne , juba kasututud pudelid täidetakse kohaliku kraaniveega, korgid peale ja uuesti müüki.
-Vastukaaluks püüan võimaluse korral vett keeta.

Kriminaalsus, korruptsioon

 Indias elab palju elanikke ning valdavalt valitseb vaesus on riigis palju korruptsiooni ja kriminaalsust. Kuulujuttudest nii palju ,et kellel midagi ära tõmmatud ja ära varastatud tuleb ka parimates peredest ette. Huvitavamatest juttudes kuulsin ,et kerjused tänavatel võivad muutuda parajaks gängiks. Kellel kombeks kerjustele raha jagada , ei maksa liiga lahkeks minna. Andes liiga palju tippi, markeerid ennast just kui suurt rahahunnikut. Ja nii võib juhtuda kerge õnnetus , kus leiad end ilma rahata. Kuulujutt või mitte ,ei tea. Igaljuhul olen teadlik.
Pea igaüks kellega olen rääkinud on väitnud ,et üle lastakse koguaeg. Sain seda kogeda Indoneesias. Hotellides ning poodides ikka mätsitakse hind nii kõrgeks ,kui vähegi saab, seda olenemata juba seatud hindadest. Vajaduse korral võidakse pumbata raha täiesti mõtetute väidetega. ( Seda hotellides , nö. lisakulud )
 -Vastukaaluks sellele püüan olla tähelepanelik oma asjade suhtes. Olen isegi oma seljakoti triiplukud kinnitanud tabalukkudega.  Võib tunduda naeruväärne , küll aga parem karta kui kahetseda.

Toit

Toidust nii palju, et samuti võib olla ohtlik. Kuna Hindu usundi järgi nemad liha ei söö, siis võib paljudest kohtades tekkida probleeme liha saadavusega. See tähendab minule vaid juurvilja toitu. Arvestan ka sellega ,et sellist toitu süües , võin kaotada palju kehakaalu.
Lihatooted üldse, nende suhtes tuleb olla ettevaatlik, kuna paljud on väga räpased ja võivad olla ka vananenud st.  mitte värsked. Samuti kõrge risk haigestuna süües kohalikku liha.
-          Vastukaaluks püüan valida hoolega ,mida söön. Keegi tundamatu andis hea nõu süüa restoranides ,kus on palju rahvast. Mitte süüa restorandides ,mis pole rahvarohked. See võib öelda palju. Olen täitsa nõus selle väitega.

Nii palju siis kuulujuttudest. Püüan kõik ise läbi teha ja anda tagasisidet kuidas lood on minu silmade läbi. Tean ,et saabudes India võib tulla suur shokk, kuid meelestan end rohkem olema leplik tuleva suhtes. Minek India ei tähenda seda, et lahkun jäädavalt Austraaliast. Peale Indiat plaanin minna tagasi Austraalia.





 Plaani järgi peaksin jõudma Mumbaisse 5.dal septembril 21:40 kohaliku aja järgi

No comments: