Tuesday, December 20, 2011

Vahepeatus Doha müsteerium, 278


  Eile sõitsime lennukiga maha üle 12000km, milleks kulus 17 tundi. Vahepeatustena islami riigis Katar, kus vahetasime lennukit. Katar minu üllatuseks kujunes olema väga , sõna otses mõttes väga rikas naftariik. Linna sisse ma just ei läinud, aga lennuki sees olles video klippidelt ning Nami jutu põhjal on Katar väga jõukas.
  Peatusime Katari linnas nimega Doha. Lennujaam jättis väga korraliku ning kauni mulje. Lennukilt maha astudes ootas ees buss, mis tassis rahvamassi erinevatesse terminalidesse. Olenevalt piletist tuli valida õige terminal.

  Kuna meie oli vaid seal transiidi põhimõttel, siis tuli läbida vaid pisuke käsipagasi kontroll. Kõik käis kiirelt ning ladusalt, ei tekkinud erilisi probleeme. Pagasikontrollist edasi tuli minna ekskavaatorit ehk liikuvat treppi pidi üles ootesaali, kus tuli oodata järgmist lendu. Oli palju rahvast ning millegi pärast suur liiklus ummik, et eskavaatorist üles saada. Ei saanud aru ,miks nii kaua passitakse ning takistatakse liiklusvoolu. Trügisin siis läbi rahvamassi ning juba liikusingi eskavaatorit pidi üles poole. Olin peaaegu ülesse jõudnud , kui kuulsin hirmsat vaidlust endast all pool. Keerasin pilgu tahapoole ja puha imet vaesed Nepaali inimesed oli endaga hädas. Tundus uskumatu , vaatasin uuesti ning hakkasin mitte just pahatahtlikult naerma. Koomiline vaatepilt kuidas ema ning noor tütar olid jännis omadega ning nende näod oli nagu oleksid surma näinud. Pilgud täis surmahirmu ning arusaamatust, kuidas küll kasutada eskavaatorit. Samas saan aru , kuna olles ise Kathmandus kus peaaegu elekritki ei olnud. Nepaalis puuduvad sellised asjad ning ma usun ,et paljud ei ole oma elujooksul näinud ega kuulnud midagi eskavaatorist. Igaljuhul koomiline olukord lahenes tänu turvameestele, kes juhatasid surmahirmul nepaalased teist kaudu üles.
  Peale 6 tundi ootamist alustasime teekonda Doha -  Sao Paolo - Bueno Aires. Pikk 17 tunnine lend kujunes üsna mugavaks tänu lennuki eripärale. Lennuki iga istme sees pesitses puutetundlik arvutiekraan, mis oli täis paksult filme ning muusikat. Olin väga rahul sellega, sest ilma filmideta võinuks kujuneda see sõit piinarikkalt raskeks. Õnneks jõudsime ilusti Buenos Airesesse.

 Selliseid valges kostüümides araablasi nägi väga palju ringi patseerimas
 Eclipse
 Aston Martin
 Ekskavaator ehk liikuvtrepp

Qatar Airways

4 comments:

Helen said...

Hea, et ikka ise haritud inimesena juba enne teadsin Katar olevat rikas naftariik. Aga tore, et pildi liikuvast trepist ülesse panid, ega me ka siin Eestis eriti ei tea mis see on:P:P:D

Hingevaenlane said...

hehe , ega jahm... ma kusagilt kuulnud nime Katar.. aga ei teadnud kus see asub ning mis see endast kujutab... nüüd vähe targem. Jahm selle ekskavaatoriga oli ikka suht naljakas lugu.

trucha said...

Ahei!

Ei tahaks küll pettumust tekitada,
aga ma arvan, et sa mõtlesid ''eskalaator''. Sõnast escalate, tõusma vms.
Ekskavaator on kopp, kaevamiseks.

Hingevaenlane said...

jh tõsi on, tänud et ütlesid.. parandan ära...mul pole just õige kiri suurem asi,aga usun et saate aru mida silmas pidasin