Friday, August 5, 2011

Krokodil Brutus , päev 136



Umbes kolm nädalat tagasi ilmus kohalikus ajalehes ``NT News`` uudis hiiglaslikust krokodilist nimega Brutus. Liigub palju kõmu pildi kohta ajalehes. Paljud ei suuda uskuda ,et pildil olev krokodil on tõesti tõene.
Brutus on ligi 5.5m pikkune krokodil, täis väge ja soomust. Ennustatav vanus 85 aastat, mis on üsnagi kõrge vanus nii inimese ,kui ka krokodili jaoks. Arvestades fakti, et krokodilid võivad elada ligi 100 aastat. Eks parim võimalus väljaselgitamiseks on minna koha peale ja näha oma silmadega. Puhtalt uudishimust ja põnevusest tekkis mõte ,et tuleks minna ja näha seda hiiglaslikku elajast.

                Minu õnneks tehakse igapäev krokodili kruiise Adelaide jõele. Ärge laske ennast petta , Adelaide jõel ja Adelaide linnal pole mingit otsest seost. Adelaide jõgi asub puhtalt Northern Territory-l.  Jõgi ,mis kubiseb väikestest kuni suurte hiiglaslike krokodilidest. Ideaalne paik krokodilidele nii eluks kui oluks.
                Kruiisi mille kasuks otsustasin on oma põhimõttelelt väga lihtne. Õrritatake kergelt lihakäntsakaga vees olevat soomukit, kes on maias nagu kits kuse peale. Kruiisil olles sai näha kuidas veest krokodilid välja spurtisid. Väiksemad krokodilid ehk väledamad lausa lendasid veest välja. Tekkis kohati tunne ,et varsti maandub krokodil kruiisi paati. Õnneks seda ei juhtunud , kuid suuremad nagu Brutus väristasid kruiisi paati ikka korralikult. Nagu kruiisi nimigi ütleb ´´ Jumping Crokodiles´´ ehk hüppavad krokodilid.
                Terve kruiis kestis kokku ligi tund aega. Tund aega koos krokodilidega , kes tekitasid ohtralt põnevust ja adernaliini.  Darwinis ja selle ümbruses on palju krokodilide parke ja farme. Kuid selles kruiisisoli midagi erilist. Eriliseks peale hüppamiste tegi asjaolu ,et need krokodilid ei ole mõjutatud inimeste poolt. Nad on elanud oma jões ja elavad ka edasi sõltumata inimtegevusest. 


(Tähelepanelikult vaadates võite näha, et Brutusel puudub parem jäse. Raske ennustada ,mis võis seda põhjustada. Küll aga ühe teooria järgi pidavat olema hai poolt põhjustatud)

Brutus:






 Pilte teistest asukatest:







Nüüd jääb igalühel ise otsustada kas Brutus siiski on nii hiiglaslik nagu oli ajalehes. Minu jaoks Brutus oli ikka tõsiselt suur , kuid vaadates postrit peaks olema Brutus oma 8m.

No comments: