Friday, August 19, 2011

Elulüngad Darwinis, päev 148


Nagu näha on päris pikk aeg möödas mil viimati kirjutasin oma tegemistest. Palju on muutunud selle aja jooksul ,mil tulin tagasi Indoneesiast. Nüüdseks olen juba Darwinis elanud kuu aega. Võiks öelda,et raskemad ajad on läbi saanud mõne nädala eest. Kes mäletab saabudes tagasi Darwini oli vägagi raske elu rööpasse saada. Täielik informatsiooni nälg , mis pani seisu, kus ainuke väljapääs on tegutseda. Teen pisut juttu eluks vajalikest teguritest nende hulgas , sissetulek ehk tööots, eluase ehk elamine ja kuidas nendega toime tulin.
Esimese öö Darwinis veetsin autos. Mõistagi pikalt sellist elu väga elada ei suuda. Nii vaimselt kui ka füüsiliselt väga kurnav. Kuna raha oli ainult 300 dollarit Indoneesiast tagasi tulles, jäi raha väheks ,et minna hosteli elama. Uurisin hostelite hindu, peab tunnistama ,et hinnad olid masendavalt kõrged. Nädala eest küsiti  220 dollarit, mis oli minu eelarvet vaadates mitte väga mõistlik.
 Tänu Peetrile sain ennem Indoneesia minekut tuttavaks tema sõpradega, mis tagantjärgi tuli välja vägagi kasulik. Lonkides üksildasena mööda tundmatut linna, kohatsin juhuslikult ühte Peetri sõpradest , kellega sai räägitud olukorrast ja olust. Ilma pikema jututa pakkus teine lahkelt abi. Sain diivanikoha nende elamises ,seda seniks kuni saan jalad alla ja suudan majutust lubada. Olin ja olen siiani neile kõigile väga tänulik, kes teab kuida oleksin siin hakkama saanud ilma nende abita.
Peale 2 nädalat diivani peal  olles ,sain võimluse samma korteri sisse kolida, kuna üks korteri elanikest otsustas lahkuda. Seega olin suhteliselt õnne sees, sain elamise korteris ,kus maksan vaid 100 dollarit nädalas. See on väga hea hind võrreldes sellega,mida see hind sisaldab. Korter on väga kaunis, 3 tuba, suur köök ning pisikese rõduga. Korralikult renoveeritud ja heas seisus. Jagan korterit 2 inglase,  prantslase, kanadalase ja austraalasega. Kerge matemaatika ütleb ,et ühes toas 2 nägu. Hetkel jagan tuba prantslasega, kellega ka käisin Daly jõe peal kalal. Üleüldse elame selles korteris nagu üks suur sõbralik kogukond. Kõik sõbralikud ja abivalmis – mis paremat tahta? Olen rahul...
Nagu eelnevalt mainisin , alustasin kohe tööotsimisega ning leidsin üsna pea töökoha autopesijana. Pisukese raha eest , kuid sellest eluliselt vajalik. Töö autopesijana nüüdseks võin öelda ,et oli väga nüri ja üksluine. Igapäev sama tegevus , küürida autosid päevast päeva. Mitte erinevaid , vaid samu autoaia autosid, mis juba läikisid nagu uhiuued. Täielik ajusid surmav töö, kus mõtlemise asemel hoidsid suu kinni ja tegid ühte ja sama liigutust. Õnneks või õnnetuseks selline liinitöö minule ei istu, seega tuli leida teisi võimalusi. Kuna plaanid olid suured , rännata ja reisida – ei saa kuidagi ilma rahata. Seda eriti veel Austraalias, kus elu on väga kallis, rääkimata reisimisest.
Pean oma sõnu sööma ja keelde hammustama ,aga alustasin jälle tööd plaatijana , seda juba 3 nädalat tagasi. Üldse pean tunnistama ,et plaatijana siin kandis on tööd palju. Võtsin ajalehe kätte ja helistasin kohalikele plaatijatele. Lehest leidsin 5 plaatijat ,kellele igaühele tegin kõne. Nädalapärast helistas tagasi ja pakkus tööd viiest plaatijast 4, mis on hiilgav tulemus. Pikalt mõtlemata otsustasin kohe esimese kasuks tööle hakata. Tasuks mitte rohkem kui 25 dollarit tunnis ja seda õnneks mustalt, seega hiilisin maksudest mööda ja pistsin 25 tunnist enda tasku. Olen saanud oma tööandjaga lähedaseks sõbraks ja meie koostöö sujub hästi. Hiljuti tõstis tööandja palga 30 dollari peale, mis annab mulle hea võimaluse raha koguda edasisesteks seiklusteks.
Pingelised , kuid sellest õpetlikud ajad Darwini linnas on loodetavasti läbi. Küll aga kunagi ei saa kindel olla, kõik võib muutuda väga kiiresti. Hetkel töötan kõvasti igapäev ja püüan säästa raha. Peale küllalt piisava finantsiga plaanin liikuda edasi. Arvan ,et vaatamisväärsustest olen sellel terriotooriumil teieni toonud parima . Siiski mõningad üksikud kohad on veel käija, millest loodetavasti ka teen juttu. Seniks kindlatmeelt.





  Kitarrikool

Tööelu:
 Poola juurtega ülemus, nüüdseks hea sõber.
 60x60 plaadid, jällegi pean tunnistama, et olin liiga laisk ,et plaadid läikima nühkida. Plaadid kerge vuugisegu udu all, muidu OK.




Naturaalne marmor põrand 25x25 plaadid kombineeritud äärtel asuvate klinkerplaatidega 40x40

Korter , kus olen elanud pea kaks kuud:




No comments: