Sunday, October 28, 2012

Hiinast lahkumine

  Pettumuslik seik Yuanyangi riisipõldudelt viis meie tee vaikselt lõpu poole. Olime oma Hiina reisilõpp staadiumi jõudnud. Jäi veel leida sobiv tee riigist lahkumaks. Kõikide olude sunnil leidsime ,et kõige mõistlikum oleks minna tagasi Hong Kongi. Mäletavasti oli Hong Kong ka meie Hiina reisi alguspunkt. Jõudmaks Hong Kongi tuli ,aga võtta järjekordne 25 tunnine rongisõit vahepeatusesse Guangzhousse. Guangzhoust edasi 2 tunnine kiirrongi sõit  Hong Kongi linnadzungli.

Hong Kongi naasmine oli meile nii lähtepunktiks kui ka lõpppunktiks sellel ümber Hiina reisil.
Tagant järgi mõeldes läks lahkumisplaan niivõrd sujuvalt, et peale 2 päeva olime juba riigist lahkunud. Kõik, mis jällegi meile jäi olid meeldivad mälestused ja kogemused. Need on just need kogemused ,mille kohta võiks öelda - hindamatud. Seda pole võimalik osta, vaid kogeda kõige paremas mõttes. Küllaltki moondatud maailmas sulake tõtt - olles isekõige selle keskel ja lasta maailmal näidata selle tõelisi värve.
  Peale 35 päeva Hiinas, milleks kulus ausalt öeldes koguni kaks Hiina viisat, oli üllatavalt silmiavav. Üha jälle pean tõdema, et see pilt mille meedia maalib inimeste silme ette Hiinast on täiesti teine kui see tegelikult on. Hiina on tõusuteel - vigadest õpitud ja nina püsti edasi. Pole rahvast morejendanud rasked aastad lähiminevikus, vaid liigutakse sujuvalt majanduslikult paremuse poole. Riigis valitseb kord kui rusikareegel ehk ajendatud ka riigikorrast, mis on kommunistlik. 
Kuid minule kui reisijale oli Hiinas reisimine vägagi meeldiv ja ohutu. Ühte hiinlast kirjeldaks kui ühte töökat ja ausat inimest. Inimesed suhtusid minusse austusega ja keegi ei püüdnud mind tüssata ega petta. Eks ikka oli tee tseremooniatele kutsumusi, kuid olin ka nendeks valmistunud. Teada olevalt tee tseremoonia on üks ehk kõige enam tuntust kogunud tüssamisskeem.  Kuid siiski palju annab siiski ise ära teha, et reis sujuks meeldivalt. 
  Kõige selle tipuks võib ainult olla tänulik, et oli võimalus pisuke Hiinat nautida.  See aeg kindlasti polnud piisav ,et näha kõike, kuid loodetavasti hoiab tulevik plaane kordamaks tehtut. Kuid seniks pean elus uue lehe pöörama ja Hiinaga mõneks ajaks hüvasti jätma.

No comments: