Sunday, August 19, 2012

Reed Flute Cave, päev 481


  Tänapäeval Hiina on olnud paljudele riikidele paik, kus toimub toodang. Selle kõrval toimub ka agar firma toodete kopeerimine. Päris aus olla ,siis on hiinlased sellel alal spetsialistid. Peale lihtsate rõivaste ja muude asjade kopeerimise olen leidnud ka näiteks väga sarnaseid kohvipoode Starbucksile. Ning kuuldavasti asub Hiinas ka võlts Disneyland koos kõikide Disney tegelastega. Asub see Pekingis ja kannab nime Happy Valley.

  Igaljuhul see pole see, millest juttu teha tahtsin. See jutt käib ühe loodusliku koopa kohta, mis kannab hiina keeles nime ``Lúdí Yán``. Inglise keeles kutsutakse koobast ``Red Flute Cave``, mis eesti keelde tõlgituna tähendab ``Pilliroo flöödi koobas``.  Nimi pidavat tulema pilliroost, mis selle ümbruses kasvab.
Tegu on lubjakivist loodusliku koopaga, mille arvatav vanus küünib 180 miljoni aasta taha. Üks kõige enam külastatav paik Guilini linnas. Koobas asub napilt linna piiril ja kergesti ligi pääsetav. 

  Kahjuks näevad hiinlased, et see on koht ,kus võiks oma originaalsusega välja tulla. Ma pole siiani kuulnud ,et oleks kusagil tehtud nii nagu on tehtud selle koopaga. Looduslikult on see koobas absoluutselt märkimisväärt. Kuid hiinlased on teinud sellest järjekordse Disneylandi. Mul ausalt öeldes kadus täielik huvi selle vastu, kui nägin seda pornot. Terve koobas oli täis topitud värvilisi prozektoreid, mis muutsid oma värve luues diskoruumile sarnase paiga. Hea ,et veel diskokuuli üles ei riputatud. Kõigele lisaks oli koopasse veetud hulganisti juhtmeid ja kaableid, et saaks lisada kõigele ka muusika. Kahju, et tehakse mingisugune imedemaa paigast, mis on väärt väheke rohkem austust. Hiinlased ise tundusid olevat väga sillas sellest üritusest. Mina ,aga tundsin nagu oleks sellelt koopalt jõuga süütus ära võetud. 

  Pean tunnistama, et pildid sai põnevad ja väga ilusad. Kuid see oli ka kõik, mida see koobas mulle pakkus. Puudu jäi sügavatest emotsioonidest, mille osaliseks oleks võinud saada. Ise usun, et mõne aja pärast ma ehk ei mäletagi, et olin selles paigas.









No comments: